El procediment legal per a les persones sense habitatge fix és fer constar com a domicili l’adreça dels Serveis Socials municipals, per tant, la petició que l’associació de veïns ha fet a l’Ajuntament ha estat rebutjada perquè no reuneix les característiques de “domicili fictici

Segons informa La Vanguardia, l’Ajuntament de Mataró (Maresme) no autoritzarà que l’Associació de Veïns de Cerdanyola utilitzi el local social de propietat municipal per a empadronar a persones sense residència fixa perquè puguin inscriure’s en el padró municipal. Consideren que el procediment legal d’emprar un domicili fictici que segueix el Consistori és fer constar el dels Serveis Socials, en l’AV. Puig i Cadafalch 101. Per tant, indica clarament que “no és procedent autoritzar l’empadronament fictici” en qualsevol altra direcció, molt menys les que no estan previstes en la normativa vigent.

La intenció de l’AV Cerdanyola, inicialment era permetre que les persones sense sostre que necessitin un domicili per a empadronar-se poguessin utilitzar l’adreça del local social de l’entitat veïnal, al carrer València 92. Davant la polèmica generada per l’oferiment de l’entitat que presideix Bangaly Touré, l’associació ha matisat una sèrie de requisits per als veïns que sol·licitin domiciliar-se en la seu, com que resideixin en el barri o que siguin socis de l’associació, uns requisits que fan constar estan subjectes a l’autorització de l’Ajuntament per a poder usar el domicili social.

Per tant, la petició que l’associació de veïns ha fet a l’Ajuntament ha estat rebutjada perquè no reuneix les característiques de “domicili fictici” que permet la legislació en casos especials d’empadronament per a persones sense domicili fix residents en el domicili. Són per tant els Serveis Socials els qui han d’assumir aquesta responsabilitat legal i no una entitat veïnal integrada per voluntaris que té cedit un local municipal. Per a segons que casos, les direccions utilitzades poden ser la de l’alberg municipal o el punt geogràfic concret on el veí sol pernoctar.