La Fundació Hospital ha fet aquest juny una carta en record al regidor i president de la fundació, Joan Vinzo. Que transcrivim en total integritat:

Aquest mes de juny fa ja 2 anys que ens va deixar en Joan, en Joan Vinzo, que va assumir entre altres responsabilitats dins el govern local de Mataró, la cartera de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran Activa, i va ser President del Patronat de la Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena.

L’any passat recordàvem la seva trajectòria i també el que ens va aportar als que vàrem tenir l’oportunitat de compartir projectes amb ell.

Les seves aportacions i idees segueixen sent inspiradores, i cal entendre que són necessàries i que alhora són requeriments per a millorar l’atenció a les persones amb major vulnerabilitat de la nostra ciutat, que és un propòsit institucional de la corporació municipal des que es va adoptar la iniciativa estratègica transversal de Mataró Ciutat Cuidadora o Mataró et Cuida a l’any 2019.

Per portar a terme projectes estratègics d’atenció a les persones no només és necessària una orientació conceptual clara, habilitats per arribar a acords i treball en equip, que són part del llegat que destacàvem del Joan en un escrit com aquest ara fa un any, sinó que a més resulta necessari disposar d’un conjunt de valors compartits, que sense perdre de vista l’estratègica del QUÈ, ens orientin al COM cal fer-ho o COM volem fer “les coses” a la nostra ciutat.

Ara que comencem a tenir una mica de perspectiva quan recordem al Joan, apreciem que l’aplicació ferma dels valors de l’humanisme en l’atenció a les persones del seu entorn (que va ser aplicada generosament a usuaris, entitats, companys i equips), ha sigut una de les seves aportacions més importants, tot parlant como dèiem poc a poc i fluixet, però alhora FENT i mantenint el ferm compromís amb els projectes de la ciutat, creant les condicions “per a què les coses passin”.

Estem convençuts que cal preservar el record a una persona referent com ho va ser el Joan i tenir-lo ben present per tal que segueixi inspirant als agents que treballen en el projectes de millora a l’atenció a les persones de la nostra ciutat, i ens fa molta falta, especialment en una situació tant complexa com l’actual relacionada amb la pandèmia per Covid19.

És per això que caldria pensar en buscar formes de reconeixement i de record públic a aquests valors que representa el Joan i que siguin presents a la nostra ciutat. Es pretén que aquests elements inspirin i ajudin als agents dels diversos sectors de la ciutat a entendre millor i a aplicar l’humanisme en l’atenció a les persones, que per altra banda no és un fenomen nou a la nostra ciutat. Fer-los visibles contribuiria a reforçar els valors de l’humanisme en el cuidar com a tret identitari de les iniciatives que preveu portar a terme aquesta ciutat que ha decidit comprometre’s a cuidar les persones que hi viuen.