Vuitena concentració al migdia dels sanitaris de l’Hospital de Mataró per reclamar la recuperació del 5% i un canvi radical de model de Sanitat. Mentre el personal de la neteja de l’Hospital s’ha concentrat al matí per exigir el pagament de la gratificació anunciada per al personal sanitari i sociosanitari, que encara no han rebut, i demanen l’abonament del plus per perillositat establert al conveni. També reclamen que se les visibilitzi igual que al personal sanitari

Aquest dijous varen tornar a concentrar-se els sanitaris de l’Hospital de Mataró on varen dir que estarien amatents per donar resposta a les agressions que pateixen habitualment durant els mesos d’estiu en forma de tancament de serveis a tots els nivells, bàsicament a primària, però també a molts centres hospitalaris on es tanquen llits i es redueix la programació habitual. Aquesta és la conseqüència de tenir plantilles curtes, dimensionades molt per sota de les necessitats reals que imposa un sobreesforç al personal que queda als centres que, a més, aquest any ha de recuperar l’activitat suspesa per la pandèmia.

Fins aquí, han dit, que tenen el panorama “normal” de cada estiu, sense oblidar que continuen mantenint empreses que fan negoci amb els nostres diners “venent-nos” serveis com la neteja o el transport sanitari, que haurien de ser de gestió, provisió i titularitat pública. Si a tot això s’hi afegeixen la coronapaga o el contracte amb Ferrovial, l’escenari que queda els obliga a mantenir la flama de la lluita i per això continuaran mobilitzades treballant noves convocatòries per aquest estiu i preparant la vaga general sanitària. Però ja no es concentraran sistemàticament cada dimecres com han fet durant aquestes darreres setmanes.

Per acabar, han explicat que han rebut resposta a la sol·licitud de reunió amb la Consellera, que lamentablement no té temps de trobar-se amb ells. Entenen que hagi de fer moltes rodes de premsa per rentar la imatge del seu departament i que les treballadores no han estat mai una prioritat per ella, però podria dissimular una mica, han acabat dient.

Una cinquantena de treballadors de la neteja es manifesten davant de l’Hospital de Mataró

Segons informa Mataró Audiovisual, prop d’una cinquantena de treballadores del sector de la neteja s’han manifestat aquest matí a la porta de l’hospital de Mataró, aturant d’aquesta manera la seva jornada laboral.

Han exigit el pagament de la gratificació anunciada per al personal sanitari i sociosanitari, que encara no han rebut, i demanen l’abonament del plus per perillositat establert al conveni. També reclamen que se les visibilitzi igual que al personal sanitari.

Algunes de les professionals de neteja han estat contagiades per la COVID19 durant la seva jornada laboral a l’hospital. De fet, asseguren que no se’ls ha proporcionat cap material de protecció, i que moltes han hagut de fer-se elles mateixes aquest equipament.

Juntament amb el personal de neteja s’hi han sumat treballadores del restaurant del mateix hospital.