Veïns del barri de la Llàntia es van concentrar davant d’un pis ocupat per a intentar desallotjar-lo. Encara que un grup reduït de manifestants demanava entrar per la força, la concentració va acabar amb acord i sense incidents

Segons ACN, al voltant de 120 veïns de Mataró es van concentrar aquest diumenge al carrer Pineda, en el barri de la Llàntia, per a exigir a una família d’ocupants que abandonés el pis. Durant la protesta, convocada a través de les xarxes per les patrulles ciutadanes, els veïns van llançar crits de “fora, fora” o “que donin la cara“.

Segons va explicar la filla del matrimoni que viu just sota el pis ocupat, els ocupes, que han punxat la llum i el gas, tenen “atemorits” al matrimoni. Després de nombrosos intents per a intentar que baixessin al carrer, les dues parts van arribar a un acord per a desconvocar la protesta.

Després de nombrosos càntics de protesta, la filla del matrimoni veí del pis ocupat, Margarita Jorge, va cridar al timbre diverses vegades amb la intenció d’accedir al pis i arribar a un acord. Encara que un grup reduït de manifestants demanava que entrés per la força -els Mossos d’Esquadra els van advertir de les conseqüències legals que això comportaria-, la concentració va ser tranquil·la.

Finalment, la família d’ocupants va accedir a deixar entrar a la filla del matrimoni veí, acompanyada d’un agent dels Mossos. Al cap d’uns vint minuts, Jorge es va dirigir als manifestants agraint-los el seu suport i anunciant que havia arribat a un acord amb els ocupes, els quals es van comprometre a arreglar els desperfectes del pis.

La concentració arriba després de la tensió que es va viure el cap de setmana passat, quan un grup de veïns va atacar amb pedres i va accedir a un habitatge ocupat per joves migrants a Premià de Mar. Els Mossos van haver de dispersar als ciutadans després de diverses càrregues i cinc agents van resultar ferits lleus.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Mataró va emetre un comunicat el mes passat on rebutjava la creació de patrulles ciutadanes. En l’escrit, el consistori recordava que la responsabilitat de la vigilància i patrullatge urbà és “exclusiva dels cossos de seguretat que operen mitjançant els respectius efectius policials“.

D’altra banda, va alertar que el patrullatge ciutadà “comportaria riscos importants per a les persones, tant referent a la seguretat com per qüestions jurídiques“.

Concentració veïnal a la Llàntia davant el pis ocupat. Foto: ACN