El dissabte 27 de juny tindrà lloc la primera edició de LAVS a l’escenari l’edifici històric de Can Palauet. El Festival LAVS està organitzat per Israel Parra i Raül Sala, membres de l’Associació Cultural Aiguamoll Música, i Marc Latorre, de la productora Vibbra, en estreta col·laboració amb el M|A|C, VRNRGTecnocampus i La Casa de la Música de Mataró

Aquest pròxim dissabte 27 de juny se celebrarà a Mataró, entre les 17.30 i les 22 hores, el Festival LAVS, una proposta multidisciplinària pionera el fil conductor de la qual és la relació entre imatge, so i noves tecnologies. Vídeo experimental, instal·lacions multimèdia, realitat virtual i música electrònica van de la mà en aquest esdeveniment que tindrà com a escenari l’edifici històric de Can Palauet. Un dels aspectes més innovadors d’aquest festival és que es podrà seguir des de qualsevol lloc del món a través de l’espai LAVS dins de la plataforma de realitat virtual Sansar. A més, en la web lavs.cat es realitzaran retransmissions en vídeo streaming que també es podran escoltar en lvr.fm, ràdio del festival.

En l’apartat de música, a partir de les 18 hores es podrà gaudir de l’art sonor de Scmute i del so industrial de Noir Noir en una sessió conjunta. Fa uns mesos van editar un split que els ha portat a compartir aquest directe ple de sonoritat avantguardista. A continuació, el públic podrà descobrir LInalab, un projecte sonor difícil de classificar que és al mateix temps so, soroll, melodia, cançó i silenci. Després, Catalina Productions presentarà una electrònica ètnica que neix de la necessitat d’Oriol Albet de crear música instrumental sense filtres ni pretensions. L’última sessió serà a càrrec de Soltyk, del productor Xevi Bruguera, conegut també com The V0id i part del dueto de techno Dirty & Harry. Amb el seu últim projecte, explora les sonoritats més pròximes a l’estil electro.

Al llarg de la jornada, que arrencarà a les 17.30 hores, els assistents podran gaudir d’una interessant i transgressora selecció de material audiovisual: El vídeo experimental Totes les finestres, d’Òscar Fernandez (director) i Tatsumi & Masako (música), els videoclips Memòria, de l’últim disc de Niet!, yOso, single del nou àlbum de Marc Nürel, El Bosc.

Impetu: idea, narrative and processes el ‘com es va fer’ del videoclip Ímpetu, de Juan Cernadas & Feli Navarro (direcció) i Tombarella (música), que també es podrà veure en el LAVSVibbra presentarà el clip documental Inmensiva sobre l’institut d’art Espronceda de Barcelona. També hi haurà espai per a la dansa amb projeccions interactives d’Hathor, i per al nou projecte audiovisual de la banda de música experimental iou3R, La serp.

Òscar Fernandez, professor d’imatge i so en l’Institut Santa Eulàlia de Barcelona, celebrarà unworkshop de creació visual i cambra endoscòpica. En aquest breu taller explicarà algunes tècniques per a crear videoprojeccions utilitzant diferents elements amb aquesta cambra. Per part seva, LAVS presentarà el disseny del seu espai de realitat virtual, del qual s’han encarregat l’empresa catalana VRNRGy l’estudi d’arquitectura Post-Norm de Nova York. Finalment, l’artista visual Lucca Saavedra exposarà la seva instal·lació interactiva Sota i Llum, on busca explorar la visualització del so i l’expressió musical a través de la resposta física de diferents materials, interactuant amb vibracions sonores i llum de diferents fonts.

En definitiva, l’objectiu del LAVS és oferir un espai als creadors visuals i sonors en el qual mostrar la seva obra. Aquesta primera edició del festival es presenta com una versió reduïda del qual serà el seu format definitiu, que tindrà lloc en la primavera de 2021 i que se situarà en l’Antiga Presó de Mataró, un edifici d’interès arquitectònic pioner en l’ús del sistema panòptic a Espanya.

El Festival LAVS està organitzat per Israel Parra i Raül Sala, membres de l’Associació Cultural Aiguamoll Música, i Marc Latorre, de la productora Vibbra, en estreta col·laboració amb el M|A|C, VRNRGTecnocampus i La Casa de la Música de Mataró.