El nou Consell de Podem Catalunya ja tenen els seus membres després que el divendres van sortir els resultats de les Primàries. Amb un sabor molt mataroní, amb Conchi Abellan com a cap de la formació i Sarai Martínez i Pedro Sáez al Consell, i Anna María Jimenez, José Porras  i Ramón Torres a la Comissió de Garanties Democràtiques de Podem Catalunya

Sarai Martínez Vega

La regidora d’En Comú Podem Sarai Martínez passa a formar part del nou Consell Ciutadà de Podem Catalunya. Martínez, juntament amb Pedro Sáez, també membre de Podem Mataró, han estat escollits en les primàries  del partit. Sarai Martínez i Pedro Sáez formaven part de la candidatura liderada per Conchi Abellán, que ha estat proclamada Coordinadora general de la formació, amb gairebé el 65% dels vots. Abellán, nova líder del partit a Catalunya, és mataronina de naixement tot i que sempre ha viscut a Barcelona.

Sarai Martínez, regidora d’Habitatge a l’Ajuntament de Mataró, ha estat la vint-i-cinquena candidata més votada en aquest procés de primàries. Per la seva banda, Pedro Sáez ha estat el 8è candidat més votat en aquestes primàries de Podem Catalunya. Milita a Podem des dels inicis del partit i participa al cercle de Podem Mataró, així com a En Comú Podem Mataró.

A banda de Martínez i Sáez, tres membres més de Podem Mataró han estat escollits en aquestes primàries com a membres de la Comissió de Garanties Democràtiques de Podem Catalunya: Anna María Jiménez, José Porras  i Ramón Torres.

Conchi Abellán, nueva líder de Podem Catalunya

La diputada en el Parlament Conchi Abellán ha estat triada aquest divendres com a nova coordinadora autonòmica de Podem Catalunya, en una votació en la qual ha obtingut 2.961 vots (el 64,4%) d’un total de 4.595, i en la qual s’ha imposat a la que serà la candidata de Podem a les eleccions del Parlament, Noelia Bail.

Abellán ha liderat la llista Un Podemos Amb tu, que comptava amb el suport de Pablo Iglesias, així com de la líder dels comuns en el Parlament, Jéssica Albiach, i la diputada en el Congrés Mar García Puig, i ha aconseguit imposar-se a Bail, que ha quedat segona amb 1.089 vots, el 23,7% del total.

En tercer lloc ha quedat la candidatura de Manuel Galiñanes amb 323 vots (un 7,03%) i en quart lloc ha quedat la llista d’Alberto Bastida, que ha obtingut 222 vots (4,83%).

La diputada en el Parlament, que va ser elegida membre de la direcció estatal de Podemos el mes de maig passat, incorpora en la seva llista als també diputats dels comuns Lucas Ferro i Yolanda López.

Bail i Abellán ja van rivalitzar en les primàries de la formació per a ser la candidata a les eleccions al Parlament de Catalunya, una elecció en la qual, a diferència d’aquesta, Bail es va imposar amb el 46,9% dels vots.