En roda de premsa la regidora d’Esports, Bea Delgado ha indicat prudència a l’hora de l’obertura de les instal·lacions esportives de la ciutat. Es seguiran els protocols que dictin les autoritats sanitaries. La piscina municipal restarà oberta del 25 de juny al 25 de juliol si tot va bé. El Campus no seran ni campus ni casals, sino activitats esportives adaptades a la “nova normalitat” i començaran el 29 de juny si les previsions es compleixen

El dijous 11 de juny va tenir lloc la roda de premsa de la regidora d’Esports, Bea Delgado, en relació amb l’obertura de les instal·lacions esportives durant les fases de desescalada i els projectes en matèria d’esports de l’Ajuntament de Mataró per a la nova normalitat. Es va realitzar en l’Estadi Municipal d’Atletisme de Mataró. Des de la regidoria d’esports han optat per la prudència a l’hora de l’obertura de les instal·lacions esportives de la ciutat.

Junt amb les entitats esportives han elaborat un protocol de com serà la “nova normalitat” a la ciutat en l’àmbit esportiu, donant a la higiene i a la seguretat de les persones com a eina bàsica de funcionament. També van acordar amb la gran majoria d’entitats que com la temporada estava finalitzada es van centrar a preparar molt bé el Campus esportiu, que no seran ni campus ni casals, seran unes activitats esportives adaptades a la situació actual. Si segueix el procés de desescalada previst, el 29 de juny començarien aquest tipus de campus.

En la fase 2 s’han obert algunes instal·lacions esportives, com l’Estadi Municipal d’Atletisme i el Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca, en tots els casos per a entrenaments. Les pistes de petanca, moltes d’elles situades al voltant dels casals municipals de la gent gran, també s’obren i es podran fer servir. La resta d’instal·lacions i equipaments obriran segons les necessitats, demandes i capacitats operatives dels serveis i entitats gestors. Recordem que el 25 de maig ja va obrir la Pista Poliesportiva de Cirera en Fase 1.

El cas del Municipal Teresa Maria Roca és perquè el Futsal Mataró pugui entrenar per preparar els playoffs que disputarà el juliol. Ha destacat Bea Delgado que l’entrenament es fa en grups reduïts i amb distanciament social.

La Piscina Municipal no obrirà en Fase 2 i tampoc el Centre Esportiu El Sorrall. Si tot va bé, ha dit la regidora, s’obrirà la piscina a partir del 25 de juny amb els mateixos protocols per poder evitar els rebrots. La idea de la regidoria d’esports és que la instal·lació estigués oberta del 25 de juny al 25 de juliol.

Respecte a les obres del camp de Cirera, la regidora ha indicat que ja està licitat l’obra de substitució de la gespa, per poder tenir-la llesta si és possible abans que comenci les competicions esportives de la temporada que ve. Es preveu que a finals de setembre o principis d’octubre estigui llesta per poder jugar en el camp. A més hem de tenir en compte que les federacions en molts dels casos encara no tenen previst el calendari de la temporada vinent.

Respecte a la pretemporada dels equips, des de la regidoria d’esports estan treballant per començar-la amb les mesures que dictin les autoritats sanitàries i depenen dels calendaris de les federacions esportives. La preocupació per la salut econòmica de les entitats i dels esportistes és un fet per la regidoria d’esports actualment.

@Radio la voz cerdanyola 2017