La Lliga Femenina 2, la segona màxima categoria nacional del bàsquet espanyol, podria patir de cara a la temporada 2020/2021 una profunda reestructuració. La Federació Espanyola de Bàsquet pretén ampliar la categoria a 3 grups de 14 equips cadascun, una proposta que ha estat rebutjada en ferma per 27 dels clubs que militen en la competició i els qui han elaborat un comunicat en conjunt per a expressar la seva opinió

En el comunicat s’assenyala que “volem expressar el nostre més frontal i absolut rebuig davant aquesta possibilitat” i explica que “devaluaria la competició a nivells màxims, alhora que suposaria un regal de places totalment arbitrari i injust, en una categoria en la qual tots els que militem vam haver d’invertir temps i diners per a aconseguir ascendir”.

Els clubs de Lliga Femenina 2 apunten que s’haurien de “buscar les millors fórmules per al creixement, tant en qualitat com en visibilitat, del nostre bàsquet femení”. Uns clubs que ja van mostrar el seu malestar quan la Comissió Delegada va aprovar en el seu moment l’ampliació a 3 grups de 12 equips, una ampliació que consideren “excessiva” i afegeixen que l’actual proposta de 3 grups de 14 equips és “un altre greu afront en sentir majoritari dels clubs de LF2”.

Asseguren que amb el posicionament “no hi ha gens d’interès a crear un conflicte amb la Federació Espanyola de Bàsquet, però tampoc tenim la intenció de romandre impassibles davant el que considerem un tremend error de greus conseqüències”.

Per a acostar postures sol·liciten de manera urgent una videoconferència entre els màxims responsables de la FEB i la comissió negociadora que els clubs de Lliga Femenina 2 que han creat. I asseguren que la seva actitud “serà en tot moment constructiva i conciliadora, sempre que es tinguin en compte les nostres opinions i es procedeixi a un debat respectuós i serè sobre com enfocar la sortida d’aquesta crisi generada pel COVID19”.

El AE Boet Mataró és un dels equips que ha signat el comunicat difós pels equips de la Lliga Femenina 2, al costat del CB Pozuelo, Barça CBS, Femení Sant Adriá, CB Cèrcols, Raca Granada, Bàsquet Alcobendas, CD Magec Ties, Real Canoe NC, ADBA, Ibaizabal, Barakaldo, Club Jairis Alcantarilla, Baxi Ferrol, Cortegada, CB Arxil, CB Leganés, Cèltic Bàsquet, Ardoi, CB Illes Canàries, CB Claret, CB Almería i Geieg Uni Girona.