L’alcalde sol·licita per carta la col·laboració de tots tres per dur a terme una estratègia coordinada entre institucions davant la delinqüència. Més pressió judicial contra la reincidència i les ocupacions d’immobles, i la presència de més mossos a Mataró centren de nou les reivindicacions de l’Ajuntament. Mentre les Associacions Veïnals de Mataró demanen a l’Ajuntament que actuï davant els fets que estan generant inseguretat a la ciutat.

 L’Ajuntament de Mataró demana novament la implicació de les institucions competents per trobar solucions conjuntes a la problemàtica d’inseguretat que viu la ciutat. L’alcalde, David Bote, s’ha adreçat per carta al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra; a la fiscal general de l’Estat, Dolores Delgado; i al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, per sol·licitar una reunió de treball amb cadascun d’ells.

Els escrits es refereixen a l’increment dels últims temps dels robatoris amb violència i intimidació i a la relació entre l’augment de la delinqüència, la reincidència dels detinguts i una activitat organitzada d’ocupació d’immobles.

Així mateix, es destaca que l’Ajuntament està afrontant aquest tema “amb unitat política”, i que tant la Policia Local com altres serveis municipals fan tot el possible davant aquesta problemàtica. “Però sols no ens en sortirem”, afirma l’alcalde en els escrits.

Al president Torra li recorda que el conseller d’Interior, Miquel Buch, no ha pogut a atendre fins a dia d’avui “les reiterades i justificades demandes d’incrementar la presència i acció del cos de Mossos d’Esquadra a Mataró”. Li diu que no vol fer “cap retret” al respecte i destaca que els mossos que actuen a la ciutat “fan bé la seva feina però són clarament insuficients i cal que es reforcin de manera urgent els efectius”. També insisteix en reclamar un pla de xoc a nivell policial: “Som la vuitena ciutat del país i ens mereixem un esforç com el que s’ha fet a Barcelona, on la intensificació del treball preventiu ha assolit una significativa millora dels índexs delictius“. Per això, convida al president de la Generalitat a visitar el municipi el més aviat possible per “prendre compromisos que ens portin a recuperar la seguretat i la tranquil·litat que la ciutat de Mataró necessita i mereix”.

A la fiscal de l’Estat li reclama una estratègia coordinada que inclogui “la intensificació de la pressió judicial sobre la reincidència i les ocupacions d’immobles”.

Per últim, reclama també “ajuda urgent” al ministre de l’Interior, tot demanant “una estratègia coordinada entre ambdues administracions”.

Les associacions veïnals s’uneixen per reclamar solucions a l’Ajuntament en matèria de seguretat

Les associacions veïnals del Pla d’en Boet, Molins Torner, Rocafonda, l’Esperança, Ciutat Jardí i Valldeix, Peramàs Esmandies, la Llàntia, Cirera, Les Santes Escorxador, el Palau, Via Europa Nou Parc Central, l’Havana i Rodalies, Cerdanyola i Camí de la Serra en una reunió extraordinària han reclamat al consistori que es comprometi a gestionar la seguretat de manera que la ciutadania no senti la necessitat de crear patrulles que posen en perill al veïnat.

Les Associacions Veïnals de Mataró demanen a l’Ajuntament que actuï davant els fets que estan generant inseguretat a la ciutat. Reclamen al consistori que es comprometi a gestionar la seguretat de manera que la ciutadania no senti la necessitat de crear patrulles que posen en perill al veïnat. Les diverses entitats veïnals s’han reunit aquesta setmana per elaborar un posicionament conjunt que reculli les seves demandes.

Demanen que “es treballi amb les administracions competents per impulsar un canvi legislatiu que acabi amb la reincidència delictiva continuada“. Exigeixen una resposta per part de l’Ajuntament i de la Generalitat per evitar que les ocupacions sigui “una forma de vida“. Volen més contundència en els casos d’ocupacions il·legals, que asseguren “alteren la tranquil·litat veïnal i generen inseguretat i alarma social“. També demanen que es reforci el seu paper en la “transmissió i gestió de les preocupacions en matèria de convivència i d’inseguretat als barris“. Per tot això les entitats veïnals sol·liciten una reunió amb l’Ajuntament de Mataró per posar sobre la taula les seves impressions sobre la seguretat als barris.

Document signat