El grup municipal de Junts per Mataró proposa, en una nota de premsa, suspendre el format actual de Festa i treballar conjuntament  en fer una agenda cultural i lúdic festiva per la ciutat de Mataró durant aquest any

Hem rebut una nota de premsa a on Junts per Mataró posa sobre la taula una proposta de fer una agenda cultural i lúdica festiva per la ciutat de Mataró, ja que entèn que la situació d’emergència no afecta només al calendari de la Festa Major, sinó a tot el calendari cultural i lúdic-festiu d’aquest any a la ciutat. Per això sol·licita suspendre el format actual de Festa i treballar conjuntament amb la resta de grups, així com amb entitats, colles, associacions de veïns i associacions culturals de tota la ciutat en fer aquesta agenda cultural i lúdic festiva per la ciutat de Mataró durant aquest any que, respectant també els dies de Festa Major, vagi molt més enllà de la pròpia festa, proposant actes, actuacions, esdeveniments i tot tipus de celebracions dintre dels límits permesos per les autoritats sanitàries.

Alhora cal que tinguem en compte la present situació i, en solidaritat amb tots els que passen per una situació complicada en el moment actual, dedicar tots els recursos que ens estalviem a pal·liar la situació de tantes persones a la nostra ciutat“, diuen en la nota de premsa.  Es viu una situació d’emergència sanitària que “sabem que es mantindrà durant molts mesos encara. Mentre duri aquesta situació d’excepcionalitat no serà possible celebrar actes massius com són la majoria d’actes de la nostra Festa Major“, afegeix la nota.

A més, “l’esmentada situació d’emergència ha provocat una aturada de l’activitat econòmica que ha comportat una greu crisi en l’economia familiar de milers de mataronins i mataronines. Només cal comprovar que, segons dades d’aquest maig, el percentatge d’atur està per sobre del 16% a la nostra ciutat“, recalca el grup municipal.

Les Santes de Mataró, la nostra Festa Major, amb l’Ofici i Missa de Glòria, la Passada, els Focs i les Dormides dels gegants, La Crida, la Tarda Guillada, les Havaneres amb rom cremat, el Ball, l’Albada, els Requisits, les Matinades i també la Cursa, les Dissantes o la Diada Castellera, les comparses i les colles, són sobretot, gent. Gent ballant, gent saltant, gent cantant, gent corrent…molta gent.

Davant d’aquest panorama i coneixedors del que són i significa la nostra Festa Major, des de Junts per Mataró han defensat la seva suspensió, “per sentit comú, per honestedat i per consciència davant la greu crisi que pateix la ciutat. I perquè entenem que el retorn econòmic que la festa aporta a la ciutat, depèn d’un model que aquest any no podrem explotar“.

Document: Nota de Premsa respecte a Les Santes 2020