L’Ajuntament ha començat a emetre les acreditacions del programa Carnet Blau també en format electrònic, i per tant les persones beneficiàries poden mostrar aquest carnet amb els seus telèfons mòbils. El carnet blau electrònic és complementari al que es continua lliurant en targeta física i ambdós formats incorporen un codi QR que, escanejant-lo, permet verificar la seva autenticitat i vigència

El carnet blau és una acreditació personal destinada a majors de 65 anys, jubilats i persones amb discapacitat amb recursos limitats, que permet al titular obtenir beneficis i especials avantatges en determinats serveis municipals. Els beneficiaris de carnet blau tenen descomptes a la Piscina Municipal, al centre esportiu El Sorrall, a activitats esportives per a gent gran organitzades per la Direcció d’Esports i a activitats culturals organitzades per la Direcció de Cultura. En tots aquests casos, la persona beneficiària pot gaudir dels descomptes mostrant el carnet blau en format targeta o electrònic i el seu document d’identitat.

Utilització a Mataró Bus

Els titulars de carnet blau poden utilitzar el servei de transport públic Mataró Bus de manera gratuïta. En aquest cas, és necessari que el beneficiari validi la targeta TBlava, que és gratuïta, per accedir a l’autobús. A petició del personal de Mataró Bus els usuaris amb TBlava han d’acreditar la seva condició de beneficiari de carnet blau, que es podrà fer amb el carnet en format targeta o electrònic i el document d’identitat.

A finals d’abril, 6.261 persones eren beneficiàries del carnet blau. Justament el 24 d’abril el Ple de Mataró va aprovar inicialment la modificació del Reglament per a l’obtenció del carnet blau per ampliar el ventall de persones beneficiàries amb la inclusió de ciutadans amb discapacitat acreditada amb ingressos iguals o inferiors al salari mínim interprofessional.