Amb el lema “Aquest any, la SIOP a un clic!” se celebra, a partir del 25 de maig, la Setmana de la Informació i l’Orientació Professional (SIOP) de Mataró. L’Ajuntament de Mataró ha creat una SIOP alternativa, en el web www.estudiaramataro.cat, on es podran trobar les sortides formatives i educatives que es poden fer a la ciutat i recursos relacionats amb la presa de decisions en l’àmbit educatiu, la definició dels itineraris i altres eines de suport a la tasca orientadora

Davant la situació d’emergència sanitària generada per la Covid-19 va quedar suspesa la XIV Setmana de la Informació i l’Orientació a Mataró, la SIOP 2020, tal i com estava programada. Malgrat tot, atès que la necessitat d’estar informats i de conèixer els recursos formatius i d’orientació continua existint, l’Ajuntament de Mataró ha creat una SIOP alternativa en la que es podran trobar les sortides formatives i educatives de la ciutat i més enllà, recursos relacionats amb la presa de decisions educativa i professional, en la definició dels itineraris i altres eines de suport a la tasca orientadora.

Aquesta nova SIOP està pensada, d’una banda, tant per estudiants i persones que cerquen cursar uns estudis, com per qualsevol persona que està en un moment de presa de decisions professional i necessita eines per tirar-ho endavant. D’altra banda per l’equip de tutors i orientadors de centres educatius que trobaran recursos organitzats en un sol espai virtual d’utilitat per desenvolupar la seva tasca orientadora.

També s’ofereix la possibilitat d’assessorament individual per part de personal expert municipal per a poder consultar els dubtes que pugui tenir la ciutadania.

La informació es centralitza al web www.estudiaramataro.cat/siop