Des del grup municipal d’Esquerra denuncia la mala utilització dels voluntaris per part de l’Ajuntament de Mataró

El grup municipal ens ha fet arribar un comunicat que transcrivim en la seva total integritat:

S’ha observat que durant els darrers dies una de les tasques han realitzat les persones voluntàries inscrites a l’Ajuntament de Mataró ha estat enganxar cartells a diferents punts de la ciutat.

Sostenen que s’han inscrit per ajudar les persones, per parlar, per donar consells, per repartir menjar o EPI’s…, I que malgrat que aquests cartells que els han donat per repartir donen informació de diferents temàtiques relacionades amb la Covid-19, pensen que aquesta no ha de ser la feina dels voluntaris.

Sobretot, considerant que a la ciutat hi ha empreses que es dediquen al repartiment de la informació municipal i que fa setmanes que romanen inactives i sense ingressos.

En condicions normals, tota la informació que genera l’Ajuntament és repartida i distribuïda per tota la ciutat per aquestes empreses, sovint vinculades a projectes socials.

Per això, preguem a l’Ajuntament que no es repeteixi aquesta situació, que entenem fruit d’un error i també, que aquest tipus de feina es contracti a les empreses (locals i vinculades sovint a projectes socials) que ho fan de forma habitual i que fa setmanes que no tenen cap ingrés, destinant les persones voluntàries a les tasques solidàries que els han motivat per participar.

Document: Comunicat ERC Persones voluntàries