276 morts per coronavirus en l’últim dia, segons les dades facilitades aquest dissabte pel Ministeri de Sanitat, la qual cosa suposa una lleugera caiguda respecte als 281 d’aquest divendres. Els contagis diaris diagnosticats mitjançant un test PCR són 1.147 i els curats 2.570, per a un total de 216.582 infectats i 117.248 recuperats. El total de morts ascendeix ja a 25.100

Sanitat ha registrat en les últimes 24 hores 276 morts per coronavirus a Espanya. Ahir van ser 281 morts, 5 més. Encara que des del Ministeri ja han advertit en moltes ocasions que en cap de setmana i festiu es poden produir retards en les notificacions, es consolida la tendència a la baixa de les últimes setmanes i Espanya encadena tres dies consecutius amb menys de 300 morts –el dijous van ser 268–. En total, hi ha hagut al nostre país 25.100 víctimes mortals de la COVID19. Hi ha hagut 2.572 altes en l’últim dia i el nombre de pacients recuperats durant tota la crisi ja és de 117.248.

En les últimes 24 hores hi ha hagut també 1.147 casos nous confirmats per PCR. En total, amb confirmacions tant per PCR com per tests d’anticossos, que detecten en molts casos la malaltia ja superada, han passat la infecció 245.567 ciutadans a Espanya. D’entre ells, en l’últim dia han donat positiu 546 sanitaris, i així són 41.785 professionals de la salut els que han estat contagiats amb coronavirus des que va esclatar la pandèmia.

En la compareixença en roda de premsa Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Emergències Sanitàries ha indicat que “molts territoris estan en una situació favorable per a avançar en el procés. Estem aconseguint l’impacte que buscàvem“. “Els retards en la comunicació de casos compliquen molt la gestió de la informació“. “Ens agradaria que tot fos instantani, però la veritat és que les coses no funcionen d’aquesta manera“.

Fernando Simón davant el tancament dels parcs ha indicat que “l’objectiu de l’obertura de la mobilitat que ha començat avui és que la gent faci esport i faci passejos. En el moment que es pugui crec que s’obriran [els parcs]“.

Simón sobre l’ús de medicaments: “No s’ha pogut demostrar eficàcia en cap d’ells. A Espanya tenim molts hospitals treballant i ens podran demostrar si els fàrmacs tenen eficàcia“. Simón explica que si l’ús dels fàrmacs és “compassiu” és difícil valorar la seva eficàcia.

Fernando Simón sobre el pas de fase: “El joc està en diversos indicadors. Alguns són obvis [contagis, control dels infectats], però els experts no sols assenyalen a dades quantitatives. Cal discutir-ho amb cada comunitat autònoma“. Sobre les aglomeracions registrades en Ifema i en altres punts:”S’han de mantenir les mesures de seguretat“.

Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Emergències Sanitàries, reconeix que encara hi ha desfasaments en les sèries de dades sobre la pandèmia: “Hi ha dues comunitats amb les quals hi ha discrepàncies, espero que es corregeixin en breu“.

Sobre l’organització en franges horàries: “En municipis petits els riscos són menors. No es poden aplicar les mateixes normes. Els ajuntaments seran capaços d’organitzar-ho“.