De l’1 al 3 de maig se celebrarà la “Hackathon Covid-19, la nova normalitat”, l’esdeveniment online que busca productes i serveis per millorar la nova normalitat. Uns 80 mentors i experts de diferents àrees aportaran els seus coneixements i experiència als participants que, en col·laboració amb organitzacions públiques i privades, hauran de posar a treballar el seu talent i imaginació per crear productes o serveis que millorin la vida de la ciutadania en la normalitat post-COVID19

La “Hackathon Covid-19, la nova normalitat” és un esdeveniment online on poden participar talents de diferents àmbits professionals i de coneixement (desenvolupadors, enginyers, professionals del món de la salut, científics, dissenyadors, emprenedors, etc.) per abordar conjuntament el repte plantejat per l’organització. Aquesta iniciativa neix fruit de l’impuls de la societat civil, juntament amb entitats i organitzacions, empreses i el suport de l’Ajuntament de Mataró.

El projecte està obert a la col·laboració de totes les entitats, organitzacions, empreses, startups i persones que hi vulguin participar, connectant el talent amb les noves necessitats i fer possible així nous projectes.

Uns 80 mentors i experts de diferents àrees aportaran els seus coneixements i experiència als participants. Entre ells, la directora del Biobanc de l’Hospital Clínic, Aina Rodríguez; el director general de TecnoCampus, Josep Lluís Checa; el director d’Eurecat, Miquel Rey; la directora general de GSMA Mobile World Capital, Therese Jamaa; l’enginyer informàtic Josep M. Ganyet; el comunicador Genís Roca, de la consultora Roca Salvatella; el directiu de l’Àrea de Noves Tecnologies del FC Barcelona, Dídac Lee; la directora d’Abacus, Maravillas Rojo; Jesús Monleón, de SeedRocket; o l’exministre d’Indústria, Joan Majó, entre d’altres.

La Inscripció és oberta a https://www.hackathoncovid19.com/ i va dirigida a tots els àmbits professionals i de coneixement. Hi poden participar entitats, organitzacions, empreses, start-up’s i persones a nivell individual. L’objectiu és connectar el talent, les idees, la imaginació i les ganes amb les noves necessitats que se’ns han creat, per fer possible nous productes o serveis que millorin el nou present.

Els premis

Les entitats i organitzacions que participen han decidit premiar els millors projectes amb els següents beneficis, enfocats a poder desenvolupar la idea i portar-la a la realitat.

TecnoCampus: 6 mesos d’acompanyament i mentoring gratuïts + 6 mesos de serveis gratuïts en un espai de la preincubadora, a més d’accés preferent a un espai de la incubadora amb un 50% de bonificació.

Eurecat: Acompanyament durant 2 mesos per part dels experts d’Eurecat amb reunions setmanals per validar tecnològicament el projecte, analitzar state-of-the-art i donar una base innovadora i diferencial al projecte per poder complir el pla de negoci. També s’oferirà suport per buscar opcions de finançament.

Barcelona Activa: Acompanyament en els programes d’acceleració de Barcelona activa d’acord amb les necessitats del producte o servei.

Premi SeedRocket: Participar en el pròxim campus d’acceleració del SeedRocket post confinament

Premi CSDM: Al millor projecte relacionat amb la temàtica SANITAT, HIGIENE o CONTROL SANITARI. Una inscripció gratuïta a l’edició 2020-21 del Programa Mentor CSdM, mentoring in Health Innovation http://mentor.csdm.cat/

Mataró Audiovisual oferirà en directe per streaming tres moments de les jornades com són la presentació, el divendres 1 de maig, de la “Hackathon Covid-19, la nova normalitat”, quan els equips presentin i defensin les seves propostes i el resultat final amb les idees guanyadores.