S’obren a partir del divendres 1 de maig: 9 parcs, el passeig Marítim i les zones forestals i agrícoles de la ciutat. L’objectiu és disposar d’espais amplis per poder respectar la distància de seguretat que recomanen les autoritats sanitàries de 2 metres, per evitar el contagi de la COVID-19 durant les fases de desescalada marcades pel Govern central. Les zones permeses es poden consultar en un mapa interactiu que es troba al web www.mataro.cat

A partir de demà divendres 1 de maig, es permet l’accés a les següents zones verdes de la ciutat:

 • Parc de Cerdanyola
 • Parc de Les Roques Albes/Parc de Can Boada
 • Parc Central
 • Parc de Rafael Alberti
 • Parc del Camí de la Serra/Parc de les Illes
 • Parc del Nord
 • Parc de Créteil
 • Parc de Rocafonda
 • Parc del Mar

En el parcs continua estant prohibit fer servir els jocs infantils, les pistes esportives i les màquines de salut que estan precintats perquè són zones de contacte que faciliten el contagi d’aquest virus.

També es permet l’accés a:

 • Zona agrícola
 • Zona forestal
 • Horts urbans
 • Passeig Marítim, en aquesta zona continuarà prohibit accedir a la part de la sorra de la platja i es tallarà al trànsit el tram que va des de Sant Simó fins al Port de Mataró perquè sigui exclusivament per a vianants.

Pel que fa als passos subterranis per accedir al passeig Marítim que no tinguin prou amplada per garantir el distanciament social, es limitaran a una sola direcció d’ús, d’entrada o sortida, que s’indicarà mitjançant cartells informatius.

Les zones permeses es poden consultar en un mapa interactiu que es troba al web www.mataro.cat.

Normes a seguir

En aquests espais es permet la circulació de persones a peu o amb cadires de rodes però no de vehicles a motor ni amb vehicles elèctrics de mobilitat personal, amb l’excepció d’aquelles que hagin de desplaçar-se per accedir a les explotacions agrícoles. Les pistes esportives no es poden fer servir i tampoc les màquines de salut que hi ha als parcs urbans, s’ha de mantenir la distància social de 2 m i no es permet tocar el mobiliari urbà ni asseure’s als bancs. Els correcans i les zones de jocs infantils dels parcs continuen tancats.

Respectar el distanciament social recomanat per les autoritats sanitàries i la higiene així com respectar les normes dictaminades per les autoritats continuen sent les mesures bàsiques per evitar el contagi de la COVID19.

A partir del 2 de maig, cal seguir les directrius de sortida marcades per les autoritats sanitàries i del govern central.