El Grup Municipal d’Esquerra Republicana – Moviments d’Esquerres a l’Ajuntament de Mataró ha enviat un comunicat en el que insta a L’Ajuntament a obrir una investigació pels fets que denúncia IRIDIA i demanen una Junta de Portaveus perque donen explicacions l’Alcalde i la Regidora Delegada de Seguretat. També remarcant que esta pendent de resolució la investigació del xat de WhatsApp a on participaven membres de la Policia Local

Adjuntem el comunicat fet per Esquerra Republicana per els fets ocorreguts per un suposat cas d’abús policial a la ciutat de Mataró, a on en una piulada l’organització IRIDIA Centre per la Defensa dels Drets Humans feia pública una situació que implica a agents de la Policia Local de Mataró. També en aquest comunicat indican que está “encara està pendent de resolució la investigació oberta arrel de la publicació als diaris La Vanguardia i el Periódico del contingut d’un xat de WhatsApp on participen molts agents de la Policia Local de Mataró, i on es feia al·lusió a “l’ús de les armes i de la violència per acabar i combatre els independentistes“.

El comunicat diu:

Mentre encara està pendent de resolució la investigació oberta arrel de la publicació als diaris La Vanguardia i el Periódico del contingut d’un xat de WhatsApp on participen molts agents de la Policia Local de Mataró, i on es feia al·lusió a “l’ús de les armes i de la violència per acabar i combatre els independentistes”, l’organització IRIDIA Centre per la Defensa dels Drets Humans, feia pública ahir mateix al seu compte de twitter una altra situació que implica a agents de la Policia Local de Mataró.

Amb relació a aquest tema, des del grup municipal d’Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres Mataró voldríem expressar el següent:

– Des del 13 de març vivim en estat d’alarma a l’estat espanyol a causa de la crisi sanitària provocada pel COVID19. Aquesta situació les recull l’article 116 de la Constitució Espanyola i Llei Orgànica 4/1981, les quals dictaminen que es pot limitar la circulació de les persones, requisar temporalment béns, intervenir i ocupar indústries i infraestructures, racionar l’ús de serveis i productes, i l’adquisició dels cossos policials sota ordres directes del govern central. Però els drets fonamentals continuen vigents.

– Seguint els preceptes de les autoritats, els cossos de seguretat han col·laborat activament en fer complir les mesures de confinament i han continuat treballant per la seguretat de les persones.

– És imprescindible preservar la confiança que la ciutadania diposita en la seva Policia Local, especialment en la seguretat que els drets fonamentals de tothom seran respectats, i amb aquesta voluntat :

  1. Exigim a l’Alcalde de Mataró i a la Regidora responsable de la Policia Local, que obrin immediatament una investigació que aclareixi de forma transparent davant la ciutadania si els drets fonamentals van ser respectats o no, i que arribi fins a les darreres conseqüències i sancions si es conclou que hi van haver comportaments no compatibles amb el servei públic i el respecte a la llei, la ciutadania, la prudència i la imparcialitat.

  2. Així mateix, demanem una Junta de Portaveus extraordinària per tal que l’Alcalde i la regidora delegada d’aquesta àrea donin les explicacions oportunes sobre aquest cas i detallin les mesures adoptades per garantir els drets fonamentals dels ciutadans.

Document: Comunicat respecte el cas denunciat per IRIDIA

Adjuntem també la piulada d’IRIDIA a on es veu el vídeo del suposat abús: