La suma de totes aquestes situacions suposa, segons càlculs del consistori, un impacte de 7,5 MEUR fins a mitjans de juny, quan farà tres mesos de l’inici de l’emergència sanitària i la declaració de l’estat d’alarma. Tot i la xifra, el govern municipal ho considera un impacte controlat que es podria assumir. Les principals vies per compensar aquest impacte serien el romanent de tresoreria de 2019, que es presentarà en el pròxim ple ordinari de l’Ajuntament. “Un 20% es podria destinar a despesa social derivada de la crisi de la COVID19“, explica Jerez, que no ha revelat encara quina serà aquesta xifra.

Ajuts d’altres administracions

També es preveu que puguin arribar diferents línies d’ajudes de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya o el govern espanyol. “No sabem quant serà, però el que és segur és que l’impacte no serà al 100% a compte nostre“, explica Jerez, responsable també de la gestió econòmica de l’Ajuntament. Finalment, hi ha una part d’estalvis, que encara no està calculada. Segons Jerez caldrà esperar dos o tres mesos per conèixer el detall d’aquests estalvis, ja que dependrà de les activitats que l’Ajuntament acabi cancel·lant o d’altres despeses com consums elèctrics d’equipaments en desús durant aquests mesos.