Budó explica que avui Educació ha començat a repartir 22.000 dispositius amb connectivitat a alumnes que no en disposen per seguir el curs des de casa. Respecte a les mascaretes, fins al moment han repartit unes 100.000 mascaretes. Buch indica que durant Setmana Santa s’han indentificat 43.013 persones. Vergés anuncia que hi ha una nova residència a Barcelona i que a tot Catalunya n’han intervingut tres. Vergés: “Les UCIs del país estan ocupades actualment al 80%“. Vergés diu que en 13 o 15 dies esperen haver fet el test a totes les residències

La consellera Budó ha comunicat que des d’Educació avui s’ha començat el procés de repartiment de “22.000 dispositius amb connectivitat” a alumnes que no en disposen per seguir el curs des de casa. “L’objectiu és garantir que les oportunitats d’aprenentatge arribin a tot l’alumnat, especialment als col·lectius més vulnerables“, ha indicat la consellera, que ha explicat que en l’àmbit universitari avui han tornat a iniciar-se les classes virtuals després de l’aturada per Setmana Santa.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha anunciat que al llarg del matí s’han repartit unes 100.000 mascaretes. “Hem detectat que molta gent s’ha quedat a casa”, ha dit Buch, que ha afegit que també han constatat que molta gent ha optat per agafar el cotxe particular en comptes del transport públic per anar a treballar. “Hem detectat que la gent s’ha quedat a casa, gràcies. També hem detectat més trànsit de vehicle privat que ha servit per esponjar el transport públic“, ha dit Buch

Per la seva part, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, s’ha referit a les declaracions d’ahir del conseller Buch sobre l’enviament de 1.714.000 mascaretes per part de l’Estat espanyol. “En política, jo tampoc crec en les casualitats. No crec que la xifra fos casual, però que cadascú tregui les seves conclusions“, ha dit.

Buch indica que durant Setmana Santa s’han indentificat 43.013 persones

El conseller d’Interior ha donat les dades de trànsit de Setmana Santa. “Durant l’operació no sortida de Setmana Santa, del 9 al 13 d’abril, s’han identificat 43.013 persones, s’han identificat 40.075 vehicles, hi ha 1.187 actes aixecades i 234 denúncies de trànsit“, ha dit Buch.

Vergés anuncia que hi ha una nova residència a Barcelona i que a tot Catalunya n’han intervingut tres

Alba Vergés, consellera de Salut, ha anunciat la incorporació d’una nova residència a Barcelona amb 240 llits. “Serà una residència medicalitzada, on hi destinarem persones amb coronavirus“. A més, ha explicat que fins ara han hagut “d’intervenir tres residències del país, una a Valls, una a Sant Adrià de Besòs i una a Tona“. “I hem trasllat o reubicat 480 persones en uns millors espais. També han retornat 481 persones amb les seves famílies“, ha comentat. Vergés ha dit que fins ara s’han fet 10.434 tests PCR a les residències.

Vergés: “Les UCIs del país estan ocupades actualment al 80%

Alba Vergés, consellera de Salut, ha explicat que “les UCIs del país estan ocupades actualment al 80%”. “Vam arribar al 84 o al 86%, però el 80% continua sent molt. L’estrés al sistema ja li hem posat, és molt alt. L’epidèmia vol temps per poder baixar“, ha dit la consellera. Sobre la possibilitat de que els nens puguin sortir al carrer després de quatre setmanes de confinament, Vergés ha dit: “Estudiem com els nens poden començar a sortir al carrer després de quatre setmanes de confinament“.

Vergés diu que en 13 o 15 dies esperen haver fet el test a totes les residències

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que fins ara s’han fet 10.434 tests PCR a les residències. Així, ha explicat que volen augmentar la xifra i fer-ne uns 1.500 al dia. “Esperem en 13 o 15 dies haver fet el test a totes les residències“, ha dit Vergés, que ha dit que l’Estat volia fer un “estudi serològic” per veure com està immunitzada la població, però que amb l’aixecament del confinament “ja veurem com el fan“. “Si no controlem el rebrot, el sistema sanitari pot tornar a patir i molt“, ha apuntat.