El Govern ha aprovat avui una nova marca de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya amb la voluntat de reforçar-ne la imatge i la importància de la ciberseguretat en el context actual. La campanya està impulsada pel Departament de Polítiques Digitals i l’Agència de Ciberseguretat en el marc del programa ‘Internet Segura’

La situació de confinament provocada per la crisi de la Covid-19 ha provocat un augment de l’ús de les eines digitals i, en especial, del teletreball. En aquest context, l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya ha detectat un increment de la ciberdelinqüència i del cibercrim a Catalunya. Per aquest motiu, s’engegarà una campanya adreçada a les empreses i el teixit productiu de Catalunya sobre els riscos, amenaces i vulnerabilitats a què es troben subjectes les empreses, especialment les PIMES.

S’han detectat increments d’amenaces de més del 150% respecte al primer trimestre de l’any anterior en coaccions o extorsions (com ara atacs de ransomware), fraus econòmics o atacs deliberats.

Així, en aquest context, la campanya vol promoure una cultura de ciberseguretat en l’àmbit empresarial i en tots els processos de negoci mitjançant recomanacions, consells i eines.. L’increment massiu del teletreball i de l’ús dels dispositius electrònics s’ha convertit en una finestra d’oportunitat per als ciberdelinqüents, que han vist la possibilitat d’obtenir dades de caràcter empresarial.

El Govern considera que les ciberamenaces són un autèntic risc per a l’economia, la societat digital i per a la ciutadania i, per tant, els poders públics tenen el deure i l’obligació d’actuar. En aquest sentit, el passat 1 de gener es va posar en marxa la nova Agència de Ciberseguretat de Catalunya com entitat responsable, en l’àmbit de la Generalitat de Catalunya, de governar la ciberseguretat i impulsar les polítiques públiques adreçades a protegir la ciutadania, les empreses i les institucions del país.

Una nova marca per una nova Agència de Ciberseguretat

En aquest moment, es fa necessari donar a conèixer la nova Agència de Ciberseguretat i dotar-la d’una nova identitat visual pròpia que permeti la interlocució amb els seus públics: institucions, empreses, ciutadania, administracions locals, universitats, així com altres centres de ciberseguretat i organismes de ciberseguretat d’àmbit internacional.

Així, el Govern ha donat llum verda a la creació de la nova marca de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya. La nova marca, alineada amb el Programa d’Identificació Visual (PIV) de la Generalitat de Catalunya, ha de permetre potenciar l’agència com a referent nacional i internacional en l’àmbit de la ciberseguretat.