Un total de 510 persones han mort infectades per coronavirus a Espanya en les últimes 24 hores, segons els registres oficials. La xifra reflecteix l’acceleració d’una tendència: en els últims dies s’han reduït gairebé a la meitat les 950 morts registrades el 2 d’abril, la jornada més infausta de l’epidèmia. Però per la seva part hi ha la xifra de “prop de 25.000” els sanitaris infectats de coronavirus. Sanitat assegura que la volta de les activitats no essencials “continuarà suposant una reducció de l’expansió del virus

Espanya ha registrat 510 morts de persones amb coronavirus en les últimes 24 hores. La pandèmia s’ha cobrat ja la vida de 16.353 persones des del seu inici al nostre país, segons l’últim balanç del Ministeri de Sanitat. Els casos de coronavirus confirmats s’han elevat a 161.852, amb 4.830 nous contagis aquest divendres. Els pacients que s’han recuperat de la malaltia ascendeixen a 59.109 persones, 3.441 curats en les últimes 48 hores.

Les autoritats sanitàries han recordat en ocasions anteriors que les dades dels caps de setmana i els festius han d’analitzar-se amb cautela pels possibles retards que es poden produir en les notificacions des dels hospitals i les comunitats autònomes en els dies no laborables. Aquesta demora provoca que les dades siguin més alts en els dies posteriors, com va ocórrer aquest dimarts.

Sanitat assegura que la volta de les activitats no essencials “continuarà suposant una reducció de l’expansió del virus”

La doctora María José Sierra, del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries, ha indicat que la volta de les activitats no essencials a partir del dilluns suposa un “suficient distanciament social“. “El grau de confinament serà igual al que vam tenir en les primeres setmanes. La nostra percepció és que continuarà suposant una reducció de l’expansió del virus“, ha indicat Sierra.

La doctora ha assenyalat que “el que estem veient ara és fruit” de les mesures de confinament de la primera quinzena de l’estat d’alarma, abans per tant, ha assenyalat, “l’impacte continuarà sent efectiu

El comissari García Molina presenta símptomes de COVID19 i és substituït per Pilar Allúe

El subdirector de Logística i Innovació de la Policia, comissari José García Molina, no ha comparegut aquest dissabte en la roda de premsa d’experts que se celebra diàriament en Moncloa per presentar símptomes del COVID19, si bé encara no hi ha resultats de la prova que se li ha realitzat, informa Pedro Águeda.

En substitució de García Molina compareix la subdirectora de Recursos Humans, Pilar Allúe, a qui hauria correspost presa el relleu del director adjunt operatiu, José Ángel González, quan aquest va contreure el virus, segons la cadena de comandament de la Policia.

González ja ha millorat i participa en les reunions a distància que celebra el Ministeri de l’Interior, però continua guardant quarantena.

La Policía asegura que la misa del arzobispo ultra de Granada no estaba “amparada por la normativa vigente

La subdirectora de Recursos Humanos de la Policía, Pilar Allúe, ha asegurado que los agentes procedieron a desalojar la catedral de Granada ayer viernes, mientras oficiaba el arzobispo Francisco Javier Martínez, porque la celebración religiosa no estaba “amparado por la normativa vigente”, en alusión al estado de alarma.

Una veintena de feligreses asistiendo a los oficios litúrgicos en los que participaba el Francisco Javier Martínez, conocido por una carrera episcopal envuelta de escándalos mediáticos como el de la publicación del ensayo Cásate y sé sumisa. Allúe ha sido la representante de la Policía este sábado en la rueda de prensa en Moncloa.

La Policía Nacional informó de que esta misa tenía lugar sobre las 17:00 horas de este viernes. “La Policía dice que tenemos que desalojar la iglesia, que si no sancionarán a las personas presentes uno por uno“, comunicó el arzobispo antes de pedir a los congregados que se acercaran a comulgar y salieran del templo. Martínez dio la comunión a la veintena de feligreses y éstos abandonaron la catedral, tras lo que el arzobispo continuó celebrando los oficios que se retransmiten por televisión.

El govern espanyol xifra en “prop de 25.000” els sanitaris infectats de coronavirus

La doctora Maria José Sierra, la cap de l’Àrea del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries que substitueix Fernando Simón, ha xifrat en “prop de 25.000” el personal sanitari infectat de coronavirus, discrepant de la xifra de 28.000 infectats que maneguen alguns sindicats. “Són xifres que ens faciliten cada dia les comunitats autònomes i que, per tant, s’aniran actualitzant a mesura que rebem noves informacions“, diu Sierra.

Parlaments de la roda de premsa telemàtica del comitè tècnic

La doctora María José Sierra, del Centre de Coordinació de Alertas i Emergències Sanitàries, repassa l’actualització de les dades sobre la COVID19 a Espanya en la seva compareixença després de la reunió del comitè tècnic. Espanya registra 510 nous morts per coronavirus, una baixada respecte als 605 notificats el divendres. La xifra de morts és la més baixa en un dia des del 23 de març, segons les dades facilitades pel Ministeri de Sanitat. El total de casos confirmats ascendeix a 161.852. Des de l’inici de l’epidèmia 59.109 persones que estaven infectades han estat donades d’alta.

Miguel Ángel Villarroya, cap de l’Estat Major de la Defensa: “Els efectius militars estan desenvolupant el seu treball en 200 localitats“. Com està sent habitual estan desinfectant residències, aeroports i altres instal·lacions de transport, i centres penitenciaris, entre altres. Solució hidroalcohólica i medicaments genèrics estan sent elaborats en els centres farmacèutics militars.

José Manuel Santiago, general de brigada i cap de l’Estat Major de la Guàrdia Civil: “Vull fer una crida perquè ningú baixi la guàrdia […] 25.448 guàrdies civils van prestar ahir servei a Espanya […] 89.918 persones van ser identificades, 2.822 vehicles controlats, es van iniciar 6.080 denúncies i 34 persones van ser detingudes. Ahir es van establir 112 dispositius a les fronteres, en els quals es va inspeccionar a 875 vehicles i 1.337 persones“.

  • Identificats: 89.818 persones i 2.822 vehicles van incomplir els límits de mobilitat.
  • Detinguts: 34 persones
  • Patrulles: 25.448 agents de servei ahir (més de 16.000 patrullant carrers i pobles i carreteres).
  • Actes / Denúncies: 6.080 denúncies (+6% que ahir).
  • Fronteres terrestres: 112 dispositius en fronteres: 887 vehicles controlats i 1.037 persones.

La comissària principal i cap de personal de la Policia Nacional, María Pilar Allué, informa que José García Molina, subdirector general de logística de la Policia Nacional, no participa en la roda de premsa perquè presenta símptomes de COVID19: “En les últimes 24 hores s’han detingut a 78 persones, un 4,6% més, per incomplir les normes de l’estat d’alarma. En el control de fronteres s’ha denegat l’entrada”.