Ahir dimecres es va signar davant notari la recuperació per part d’Aigües de Mataró del 51 % de les accions de MESSA propietat de Naturgy des de març de 2015. D’aquesta manera, l’empresa que gestiona el Tub Verd, MESSA, passa a ser una companyia 100% pública

El Consell d’Administració d’Aigües de Mataró, format pels diferents grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Mataró, van acordar el 27 de març de manera unànime recuperar les accions propietat de Naturgy com a culminació de les converses i negociacions que les dues companyies havien mantingut des de fa mesos, quan Naturgy va manifestar el seu interès estratègic de traspassar les accions de MESSA a AMSA.

El Tub Verd és la xarxa urbana de distribució de fred i de calor que aprofita l’energia sobrant de les infraestructures ambientals com la incineradora i la depuradora. La xarxa inicial era només de calor i donava servei a diferents equipaments educatius, esportius públics i a l’Hospital de Mataró.  L’any 2010 es va ampliar la xarxa al barri del Rengle amb una doble xarxa de calor i fred, i amb la capacitat de donar servei a totes les edificacions i a sectors  tant públics com privats i tant terciaris com habitatges. El 2018 la xarxa del Rengle es va ampliar fins a la nova zona Iveco per donar servei a les primeres promocions d’habitatges.

Actualment el Tub Verd dona servei a tretze equipaments educatius, entre ells el TecnoCampus, tres equipaments esportius com el Sorrall i la Piscina Municipal, l’Hospital de Mataró, tres grans equipaments de terciària al barri del Rengle, entre ells una gran superfície comercial, l’edifici d’oficines del Rengle, un geriàtric i quatre blocs d’habitatges, entre d’altres.