Per primera vegada el Ple Municipal de Mataró s’ha fet telemàticament.  Com a conseqüència de la pandèmia del COVID19 s’alterat el procés polític de l’Ajuntament, a on s’ha ratificat el Decret d’Alcaldia d’adhesió al Manifest dels Ens Locals davant la crisi del coronavirus

Avui s’ha celebrat el primer ple municipal telemàtic a l’Ajuntament de Mataró. Mai en tota la història de la ciutat s’ha celebrat un ple municipal fora de la Sala de Sessions de l’Ajuntament de Mataró, però aquest cop i degut a l’estat d’alarma per conseqüència de la pandemia del COVID19, s’ha celebrat amb cada regidora i regidor a casa seva.

Recordem que Esquerra Republicana – Moviment d’Esquerres a Mataró demanem al govern municipal, que convoqui un ple per tal de recuperar un espai de debat sobre la situació de la crisi sanitària de la COVID-19 a la ciutat.

Aquest és l’Ordre del Dia del Ple Extraordinari.

El ple s’ha fet amb els 25 regidors del consistori mataroní (recordem que Isabel Martínez de Junts per Mataró va deixar l’acte en l’últim ple municipal), l’alcalde de la ciutat, la secretària en funcions i l’interventor cadascú a casa seva.

Una sessió que ha començat amb mitja hora de retard conseqüència de que alguns regidors no podien entrar. També ha estat accidentat, ja que alguns es veien desenfocats com el cas del portaveu del partit socialista, Xesco Gomar. Quan al final s’ha pogut començar el ple, s’ha guardat un minut de silenci en record i memòria de les victimes del coronavirus. Després hi ha hagut una intervenció per part de tots els portaveus municipals.

El primer en fer-ho ha estat Xesco Gomar, que en la seva intervenció ha volgut enviar tres missatges molt clars: “Esperança, agraïment i aprenentatge“. Sarai Martínez, portaveu d’En Comú Podem a Mataró, ha destacat que els grups municipals de la ciutat han estat capaços de fer aquesta unió necessària per fer front a una situació com la de la CCOVID19. “Més enllà de les ideologies cal remar ara en la mateixa direcció”, ha dit. Francesc Teixidó, per la seva part, ha desafiat al govern “a aconseguir el millor pla de reactivació econòmica per Mataró“. Alfons Canela ha destacat que “la professionalitat i el coratge de tots plegats és una de les poques bones noticies que ens deixa aquesta pandèmia”, i ha instat que “aquest és l’esperit que ha de guiar l’actuació de tots els responsables públics durant els següents mesos“. Per la seva part, Cristina Sancho ha estirat la mà als socialistes per treballar conjuntament per sortir d’aquesta situació.  En tots els discursos dels portaveus hi ha hagut paraules d’agraïment al personal de neteja, sanitari, als transports públics, als supermercats, a la seguretat o als mitjans de comunicació.

En el Ple municipal telemàtic s’ha ratificat el Decret d’Alcaldia d’adhesió al Manifest dels Ens Locals davant la crisi del coronavirus.

Per la seva part, l’alcalde ha volgut dirigir unes paraules als mataronins. Els ha demanat resistència, unitat, compromís, responsabilitat social i disciplina i els ha assegurat que des del consistori estaran a l’altura quan s’hagi d’afrontar la situació econòmica, social, global i local, ha dit, que arribarà. Ha destacat la responsabilitat de tots els regidors i regidores de l’Ajuntament, que tenen tres grans reptes:

  • L’enfortiment de les ciutats i la renovació de les grans aliances socials
  • El rescat social d’aquelles persones i entitats afectades
  • La reconstrucció econòmica.

Ple Municipal