Estabilització de malalts a l’Hospital però amb falta de material i respiradors. Per altra banda els consells generals de dentistes, infermers, farmacèutics, metges i veterinaris han fet un comunicat en rebuig a les mesures aprovades per Sanitat el 31 de març. Tot això a tres dies del Dia Mundial de la Salut, que Marea Blanca fan una crida perquè traguem els nostres llençols blancs al balcó o a la finestra en senyal de defensa de la Sanitat Pública

A 4 d’abril, a les 8 del matí, la situació al Consorci Sanitari del Maresme de l’Hospital de Mataró es de 40 defuncions, 172 pacients ingressats, dels quals 21 en UCI, 74 altes acumulades i 196 professionals en aïllament domiciliari, 128 positius.

La situació i demanda d’ingressos s’està estabilitzant. En aquests moments es tenen les mateixes altes més o menys, que ingressos. El panorama de llit crític és totalment diferent i, en cara que tenen algun malalt menys que en dies anteriors, la demanda segueix estant alta i totalment depenent de las necessitats dels pacients aguts de planta. En aquests moments no es disposen de més respiradors, per tant si s’ha d’obrir la UCSI amb pacient crític COVID19, haurà de ser per pacients amb CPAP o que no necessitin respirador. Tots els respiradors que han arribat al CSDM han sigut per via del propi centre i el Catsalut no els ha proporcionat cap.Pel que respecte al material sanitari, els professionals tenen monos impermeables en les unitats d’Urgències, UCI i BQ. A la resta d’unitats van amb “chubasquero” impermeable.

Comunicat dels professionals sanitaris

Comunicat dels consells generals de dentistes, infermers, farmacèutics, metges i veterinaris en rebuig a les mesures aprovades per Sanitat el 31 de març.

“Som el país amb major nombre de professionals contagiats del món. La solució de reincorporar a tot córrer als professionals sanitaris infectats o amb sospites d’estar-ho, suposa una temeritat inacceptable que pot provocar un augment major encara de l’expansió del virus entre els professionals sanitaris, pacients i ciutadans. Les experiències en països que han aconseguit un major control de contagis demostren que és fonamental fer el test als professionals sanitaris de manera massiva amb intenció de conèixer, amb total certesa i evidència científica qui ha d’incorporar-se amb garanties al lloc de treball després d’haver patit la infecció. Hem denunciat, de manera reiterada, no sols la falta de test de diagnòstic, sinó també dels equips de protecció necessaris, així com els riscos als quals s’estava sotmetent als professionals sanitaris en haver d’afrontar l’atenció de primera línia sense els equips de protecció adequats. Aquesta mesura, que avui denunciem, no sols traspassa els limitis científics, sinó els deontològics de les nostres organitzacions i sens dubte els jurídics en posar en risc no sols al professional sinó als ciutadans als quals atén. Necessitem mesures eficaces, efectives i eficients per a poder vèncer a la pandèmia de la COVID19, necessitem una direcció ferma i de confiança. Per això hem demandat amb insistència que les autoritats sanitàries comptin amb el compromís i la col·laboració de les professions que representem. Junts aconseguirem els objectius. Ni un dia més amb un professional sanitari infectat o en risc de contagi per no tenir mitjans de protecció”.

7 d’abril Dia Mundial de la Salut

Per altra banda, el 7 d’abril és el Dia Mundial de la Salud. Des de Marea Blanca  fan una crida perquè traguem els nostres llençols blancs al balcó o a la finestra en senyal de defensa de la Sanitat Pública.