21 altes i 16 professionals menys en aïllament a l’Hospital de Mataró. Actualment hi han 172 ingressats, 22 persones a l’UCI i 31 persones mortes. Un total de 74 altes hospitalàries i 196 professionals sanitaris en aïllament

Segueixen pujant lleugerament les xifres de persones mortes, el dia d’avui s’eleven a 31 persones, dues més que ahir. Pel que fa a persones ingressades a l’Hospital de Mataró a causa del coronavirus, ja en són 172, comptabilitzades les 8 que varen entrar ahir. A l’UCI es troben 22 persones. Pel que fa a altes, el centre hospitalari ha donat des del començament de la pandèmia 74 altes hospitalàries, 21 altes en només les últimes 24 hores.

Els professionals en aïllament es redueixen, ara són 196, 16 menys que el dia anterior. Des de l’inici de l’epidèmia s’han posat de manifest les mancances de material de protecció adequat per aïllar-se de possibles contagis a l’hora de tractar amb pacients que poden tenir coronavirus. Metges i infermeres han fet sentir la seva veu i centres hospitalaris com el mataroní, davant dels problemes de subministrament, han hagut de demanar a empreses i ciutadania que donés material de protecció com ara bates, guants o màscares de protecció. Però també a conseqüència de l’aïllament dels professionals sanitaris, la manca d’efectius es nota a l’hospital com ja vàrem denunciar els darrers dies des de la ràdio.

Pel que fa als casos positius de COVID19 a Mataró, tenim a data de l’1 d’abril, segons dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, 210 casos positius. A les últimes hores ha corregut que hi ha casos a residències de Mataró. Segons fonts municipals, ens han confirmat que hi ha algun cas, però ni molt menys hi ha un brot. Tots els casos estan controlats pel Departament de Salut.

Dades de casos positius per COVID19 a Mataró a data 01.04.2020

El TecnoCampus dona suport a la gestió de la COVID19 en els centres sanitaris

Professionals i estudiants dels darrers cursos d’Infermeria participen en les tasques assistencials en diversos hospitals, i s’ha fet una donació de material al Consorci Sanitari del Maresme

El TecnoCampus, a través de l’Escola Superior de Ciències de la Salut, s’està bolcant aquestes setmanes en el suport als centres sanitaris del territori, en situació d’estrès assistencial per la crisi generada pel coronavirus. L’entrega de material la setmana passada al Consorci Sanitari del Maresme, davant la crida d’aquesta institució, va consistir en el lliurament de prop de 3.000 mascaretes, 42.000 guants, 750 bates, 1.900 casquets protectors i 36 unitats de gel desinfectant. Aquest material s’usa habitualment en el Centre de Simulació i Innovació en Salut, per a les pràctiques dels estudiants del Grau en Infermeria. S’ha derivat cap a la part assistencial per la demanda de material generada en aquesta crisi sanitària. Així mateix, s’han cedit temporalment aparells sanitaris de monitoratge a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol per al seu ús en UCI’s.

D’altra banda, dels 64 docents de l’escola, 53 (el 82,8 % del total) estan en aquests moments en l’àmbit assistencial i, per tant, participen de manera activa en el combat contra aquesta emergència. A més, dels 288 alumnes matriculats en el grau d’Infermeria, més de la meitat (141) estan treballant en tasques assistencials. Cal destacar que entre els alumnes de quart curs, aquest percentatge s’eleva fins al 64,3 % (70 alumnes). Les institucions on treballen són unitats assistencials del Consorci Sanitari del Maresme, la Corporació de Salut del Maresme, Badalona Serveis Assistencials, la Fundació Hospital Asil Granollers, la Fundació Sanitària Mollet, l’Hospital Clínic, l’Hospital Germans Trias i Pujol, el centre mèdic Teknon, la Vall d’Hebron o l’Hospital del Mar, entre d’altres.