El departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha confirmat aquest dijous 1.656 nous casos positius de coronavirus, la qual cosa eleven els malalts en la comunitat a 23.460 persones. Del total de contagiats, 2.335 han mort, 3.702 són professionals metges, altres 2.053 romanen en estat greu i 7.849 han rebut l’alta hospitalària

En la jornada d’aquest dijous s’han registrat 242 defuncions, la tercera pitjor xifra dels últims set dies. Només la jornada negra d’aquest dilluns, amb 262 defuncions, i la d’aquest dimecres, amb 244, superen les defuncions d’aquest dijous. Fins al dilluns les defuncions diàries s’havien mogut entre els 156 del passat dissabte i els 208 del passat dijous.

Respecte als nous positius, els registrats aquest dijous també suposen la tercera pitjor xifra en els últims set dies amb 1.656 diagnosticats, només superats pels 2.616 del dilluns i els 1.813 del dimecres.

Després de tota la setmana en descens, la xifra d’aquest dijous d’ingressos en les UCI repunta i és la més alta dels últims set dies, amb 198 nous pacients greus. Des dels 188 nous ingressos en l’UCI del diumenge la xifra de nous ingressos venia baixant amb 144 el dilluns, 117 el dimarts i 86 el dimecres.

Des que es va declarar fa més de dues setmanes el brot a l’Hospital d’Igualada, que manté confinada a tota la zona de la Conca d’Òdena, s’han registrat en la zona 628 positius de coronavirus. Del total de morts a Catalunya amb coronavirus, 107 s’han registrat a Igualada.

La Generalitat eleva a 511 els ancians morts en residències catalanes després de registrar 149 defuncions

La Generalitat ha anunciat a última hora d’aquest dijous que 511 persones majors han mort en les residències d’ancians de Catalunya, un increment de 149 defuncions respecte als 362 defuncions que va comunicar aquest dimecres. En un comunicat, la Conselleria d’Assumptes Socials al·lega que les xifres provenen “de la informació dels propis centres“.

A més, sempre segons les dades d’Assumptes Socials, un total de 1.221 majors que viuen en les residències tenen diagnosticat el coronavirus, enfront dels 830 dels quals va informar la conselleria aquest dimecres. Tots ells es troben aïllats en els propis centres. Hi ha altres 239 residents hospitalitzats.