La Policia Local ha efectuat des del començament de l’estat d’alarma 925 denúncies administratives per saltar-se el confinament. Ahir va tornar haver-hi una denúncia judicial per desobediència, que ja eleva a 5 les presentades

Com és habitual, però, la majoria de les denúncies administratives efectuades ahir han estat per deambular per la via pública sense motiu justificat. Igual que la majoria de dies, aquest motiu ha comportat 28 sancions. També es van sancionar a 8 persones que circulaven amb vehicle per la via pública incomplint les restriccions de mobilitat.  I va haver-hi una altre denúncia judicial per desobediència. En total, des del dia 14, s’han interposat ja 925 denúncies administratives, que comporten sancions d’entre 300 i 60.000 euros. També ha interposat 5 denúncies judicials per desobediència.

Durant el dia d’ahir també es van realitzar més de 300 identificacions. Concretament, la Policia Local va identificar 146 vehicles i 157 persones, el que comporta des del 14 de març un total de 4.264 persones identificades i 5.151 vehicles identificats en total. Cal recordar que  les sancions que poden anar de 600 a 30.000 euros per no complir amb el confinament.

Sortir només si és imprescindible

Tal i com va informar l’Ajuntament, Policia Local fa controls estàtics dinàmics per controlar la circulació de persones, la circulació de vehicles i l’obertura d’establiments. Només es pot circular per comprar aliments i productes farmacèutics, assistir a centrees sanitaris o llocs de treball, tornar a casa, fer servei d’assistència a gent gran, petits i dependents, anar a entitats financeres o altres causes que siguin de força major. A més, la circulació s’ha de fer individualment i només acompanyat si es té mobilitat reduïda. Mentrestant, els vehicles podran circular per a les activitats abans citades o per anar a benzineres.