27 morts per coronavirus a Mataró, 159 infectats i 47 altes, aquest és el balanç a data d’avui de l’Hospital de Mataró. Mentre la Policia Local interposa gairebé 40 sancions més

Cinc persones més han mort en les últimes hores per COVID-19 a l’Hospital de Mataró, i això eleva les defuncions a 27. També torna a empitjorar la xifra d’ingressats, que augmenta en tres persones, respecte a les 156 d’ahir, ara en són 159.

La part positiva són les altes i la gent que, a poc a poc, va abandonant la Unitat de Cures Intensives. A la UCI hi ha el 14% dels malalts; Són 22 contagiats, 2 menys que ahir.  Pel que fa a les altes, 47 persones ja han superat la malaltia i en les últimes 24 hores, per tant, si han sumat 8 pacients més. De moment, les dades no s’estanquen i continuen creixent a Mataró, igual que al conjunt de Catalunya.

I en canvi, hi ha més professionals sanitaris aïllats, ja sigui per haver estat en contacte amb un pacient positiu sense l’equip de protecció individual o per haver presentat símptomes. La xifra puja a 209, per tant, una vintena de sanitaris més que ahir. D’ells 113 son positius dels que 2 s’han negativitzat.

Pel que fa al material sanitari, ha arribat material de EPIs, bates impermeables, mascaretes quirúrgiques i FFP2 però en poca quantitat, amb el que seguiran amb una mascareta FFP2 per tot el dia i guardant-la per si al dia següent no hi ha, el que vol dir que tenen una mica més que abans però segueix sent insuficient.

A les plantes de COVID19, poques bates impermeables i mascaretes FFP2, que s’utilitzen tot el dia i es guarden per si no hi han al següent dia. Normalment el que s’utilitza son bates no impermeables amb davantal de plàstic i manguitos. Hi han algunes bates impermeables esterilizables però no moltes. Manca personal,  dons no hi han circulants, que son imprescindibles per no tindre que entrar i sortir de les habitacions a buscar més material, amb el que s’han de canviar de EPI.  Per l’augment de pacients COVID19, moltes habitacions han passat de individuals a dobles, creant més sobrecarrega a infermeria que han de portar més pacients, i son pacients molt dependents ja que per les circumstancies no poden estar acompanyats.

En les plantes de que no hi ha COVID19, guants i mascareta quirúrgica, i bates no impermeables amb davantal de plàstic en sospitosos. El problema es quan apareixen cultius positius desprès de hores o dies ingressats.

Al que fa a les UCI, molt poques bates impermeables per el que s’utilitzen bates no impermeables amb davantal i manguitos de plàstic.  Tenen més mascaretes FFP2 però s’utilitzen també tot el dia, i per les no invasives es fa amb aquestes quan tindrien que ser FFP3 . Manca personal d’infermeria i no tenen circulants. Avui al torn del mati han estat amb 1 infermera menys . En general els pacients arriben bastant justos, dons estan a casa seguint indicacions i venen ja bastant empitjorats, i son pacients molt dependents ja que per les circumstancies no estan acompanyats.

37 sancions aquest dimarts que sumen ja 843 denúncies

La Policia Local ha efectuat aquest dimarts 37 sancions més per vulneracions de l’estat d’alarma. Cinc d’aquestes denúncies administratives van ser per un grup de persones que es trobava reunida en un local.

Com és habitual, però, la majoria de les denúncies administratives efectuades ahir han estat per deambular per la via pública sense motiu justificat. Igual que el dia anterior, aquest motiu ha comportat 22 sancions. També es van sancionar a 10 persones que circulaven amb vehicle per la via pública incomplint les restriccions de mobilitat. En total, des del dia 14, s’han interposat ja 839 denúncies administratives, que comporten sancions d’entre 300 i 60.000 euros. També ha interposat 4 denúncies judicials per desobediència.

Durant el dia d’ahir també es van realitzar gairebé 890 identificacions. Concretament, la Policia Local va identificar 598 vehicles i 290 persones.

D’altra banda, per reforçar la seguretat de farmàcies o botigues d’alimentació, els Mossos d’Esquadra han intensificat els patrullatges al voltant dels establiments decretats com essencials. La intenció és evitar que puguin ser un objectiu pels lladres aquests dies en què hi ha menys gent al carrer, sobretot en els horaris d’obertura i tancament dels comerços.

A més d’incrementar el patrullatge, els Mossos també estan incrementant els contactes amb propietaris i treballadors dels comerços que estiguin oberts per donar-los consells per evitar que siguin víctimes de robatoris o per reduir la percepció d’inseguretat.