El Servei de Protecció Civil i Salut analitza i canalitza les diferents iniciatives empresarials i de particulars, que de forma voluntària i altruista, s’estan portant a terme aquests dies en relació a la donació o producció de material de protecció durant el COVID-19. S’ha habilitat el correu electrònic protecciocivil@ajmataro.cat com a mitjà de comunicació i recepció de totes aquestes iniciatives solidàries. Un cop validades i coordinades les donacions, els materials s’emmagatzemaran i distribuiran des d’un punt habilitat per l’Ajuntament a l’edifici de Benestar Social, a l’avinguda de Puig i Cadafalch, 101

Les empreses que vulguin fer donacions d’equips o materials de protecció individual com  mascaretes quirúrgiques, de seguretat FFP2 i FFP3, ulleres de protecció, guants, bates impermeables, alcohol sanitari i desinfectants, solucions hidroalcohòliques o gels antisèptics, entre d’altres, s’han de posar en contacte directament amb el Servei de Protecció Civil i Salut mitjançant l’adreça de correu electrònic: protecciocivil@ajmataro.cat.

Aquest servei municipal analitzarà les donacions, i centralitzarà la seva distribució atenent prioritats detectades a la ciutat.

El magatzem i punt de distribució s’ha habilitat a l’edifici de Benestar Social, ubicat a l’avinguda de Puig i Cadafalch 101, on a partir del dilluns 30 de març diferents equips de treball porten un registre del material que arriba així com de la seva distribució.

En el cas que la vostra empresa vulgui col·laborar en el procés de producció i distribució de material de protecció complementari, cal omplir el següent formulari.  S’està generant una borsa de persones col·laboradores que garanteixin tota la cadena de producció i logística per activar-la i gestionar-la seguint indicacions de Protecció Civil a mesura que esdevingui necessària.

Voluntaris particulars

A banda d’aquest circuit per al material d’autoprotecció que ara es reforça, el Punt del Voluntariat manté activada també la promoció de xarxes de solidaritat comunitària auto organitzades per part de les comunitats de veïns i associacions de veïns i la tasca de posar en contacte persones voluntàries amb entitats que necessiten reforços.

Repartiment del Material

Els gorros són una donació de la Farmàcia Subirats