La consellera de Presidència Meritxell Budó ha explicat que posen en marxa una partida extra de diners per ajudar als ajuntaments a fer front a la crisi generada pel covid-19. Hi haurà 18 milions d’euros disponibles per injectar als consells comarcals, 43 milions per als ajuntaments i una altra partida per a les entitats municipals descentralitzades. El Govern traslladarà els ancians de 16 petites residències de Barcelona amb símptomes de covid-19 a tres hotels de la ciutat

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha explicat que el Govern ha acordat traslladar els ancians que es troben en 16 residències petites de Barcelona i que presenten símptomes de covid-19 a tres hotels de la ciutat, per aïllar-los de la resta de residents. Budó també ha anunciat que incorporaran 70 professionals més a les residències més necessitades de tot el país (ja van incorporar 23 treballadors fa uns dies) i ha fet una crida a altres professionals de la gent gran que vulguin col·laborar amb l’abordatge de la pandèmia a apuntar-se a la borsa de treball del consorci.

Vergés anuncia la posada en marxa d’un hospital de campanya a la Fira de Barcelona amb una capacitat inicial de 300 llits per a malalts de covid-19

La setmana que ve es posarà en marxa un nou hospital provisional a les instal·lacions de la Fira de Barcelona per poder-hi traslladar pacients malalts de covid-19 nous o que ja estiguin en altres hospitals catalans, ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés aquest dissabte. L’hospital de campanya tindrà una capacitat inicial de 300 llits, “ampliable fins a 2.000”, ha explicat la consellera, que ha dit que a la Fira hi ha espai suficient fins i tot per a fer-lo més gran, si calgués. Hi treballaran un equip de professionals autònom i que dependrà directament de l’administració i no d’algun centre hospitalari.

Vergés contradiu Simón i considera que Catalunya no està arribant al pic de contagis de covid-19 encara, tot i l’opinió del ministeri

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha contradit el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, que aquest dissabte ha explicat que la previsió de l’Estat és que aquesta setmana s’arribi al pic de contagis a Espanya i que la vinent això passi factura al sistema sanitari. Vergés considera que, almenys en el cas de Catalunya, no hi ha cap indicador que s’estigui a punt de tocar

Vergés explica que aquest dissabte han d’arribar a Catalunya 26.000 tests ràpids

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que aquest dissabte han d’arribar 26.000 tests ràpids per poder diagnosticar amb certesa els pacients contagiats de COVID-19. Inicialment la conselleria de Salut va anunciar una remesa de 50.000 tests.

Parlaments de la Roda de Premsa

Meritxell Budó: “Hem posat en marxa els tràmits per a fer efectiu l’avançament de 61M€ del Fons de Cooperació Local i les nostres previsions el mes d’abril les transferències estiguin fetes“. “És per això que com a Consellera de Presidència he donat l’ordre per a un avançament del 50% del Fons de Cooperació Local de Catalunya, amb l’objectiu reforçar la liquiditat pressupostària de les administracions locals“. “El Departament d’Afers Socials i Families reubicarà entre el cap de setmana i principis de la setmana vinent en hotels més de 160 persones que viuen a residències de gent gran i presenten simptomatologia del COVID19“. “Ahir el transport públic va mantenir-se en les reduccions de demanda del 90%, un nivell que s’ha estabilitzat“. “Informar també que el Departament d’Afers Socials i Families i el Consorci Salut i Social de Catalunya estan en procés de contractació de 70 professionals de forma immediata per reforçar les residències de gent gran amb manca de personal pel COVID19“. “Aquesta tarda és previst que arribi a Barcelona un avió amb 130.000 mascaretes, 10.000 ulleres i 10.000 bates fruit de la col·laboració amb la comunitat xinesa a Catalunya, que ens ha facilitat els contactes i la informació“. “Si hi ha una proposta de confinament total per part del govern espanyol, el Govern recolzarà aquesta mesura que ja va plantejar des de la primera setmana. No es tracta de territoris, es tracta de prendre les mesures pels ciutadans“.

Per la seva part, Miquel Buch: “Resum activitat policial (darreres 24h): 12.455 persones identificades, 14.700 vehicles identificats, cap local tancat i cap acta denúncia contra establiments, 30 detencions, 2.744 actes denúncia contra persones“. “Pel que fa al trànsit, avui fins a les 14.00 h, el trànsit a l’àrea metropolitana de Barcelona s’ha reduït respecte un dissabte normal: un 88,2% de sortida i un 84,6% d’entrada“. “Nosaltres el temps el destinem a treballar per la salut dels catalans i catalanes. Demanarem ajuda a qui faci falta per lluitar contra el COVID19“.

Alba Vergés per la seva part: “Estem posant en marxa un Hospital temporal Fira Salut per acollir pacients que tenen COVID19. En un espai que podrà arribar fins a 2000 llits amb els materials i un equip assistencial adhoc“. “Això és una crisis global i només la superarem ajudant-nos els uns amb els altres. Tot el material ha d’estar a disposició de qui el necessita“.

Roda de Prensa – portaveu Meritxell Budó i els consellers Miquel Buch i Alba Vergès