Després de dues setmanes de reclamar al Govern central un enduriment del confinament, la Generalitat de Catalunya ha decidit parar totes les seves obres públiques no essencials i que avui dia continuaven actives pesi a l’estat d’alarma. Així ho ha anunciat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, en la roda de premsa diària del Govern sobre la situació del coronavirus a Catalunya.També el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha informat que mil agents controlaran que “ningú surti de cap de setmana” i es faran 200 controls a les carreteres del país

La portaveu ha explicat que la suspensió de les obres afectarà un total de 37 projectes, 17 d’elles ja suspesos a petició de les empreses adjudicatàries. Budó també ha indicat que la Generalitat es farà càrrec del cost en llocs de treball, fiances o lloguer de maquinària per a les constructores que es van afectades per la suspensió de les obres públiques.

La portaveu del Govern de la Generalitat, Meritxell Budó, ha dit que el govern ha aprovat un decret per regular el preu dels enterraments mentre duri la pandèmia. També ha aprovat recuperar i pagar el complement de productivitat a tot el personal sanitari aquest mes d’abril. A banda, paralitzaran les obres públiques que encara hi havia en marxa. “Hem acordat suspendre els contractes d’obra pública mentre duri l’estat d’alarma“, ha dit.

El govern de la Generalitat ha acordat aquest matí després d’una reunió extraordinària suspendre tots els contractes d’obres encarregades per la Generalitat i el seu Sector Públic, excepte els d’emergència, bàsics i estratègics. Aquesta és una de les mesures que s’han pres per lluitar contra la pandèmia del coronavirus.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha informat que mil agents controlaran que “ningú surti de cap de setmana” i es faran 200 controls a les carreteres del país. Aquest divendres s’ha constatat una reducció del 60% de trànsit a l’anella metropolitana de Barcelona. Buch ha explicat, a més, que s’han fet 15 detencions i més de 2.500 actes de sancions per incompliments del confinament. El conseller recorda que “són irresponsabilitats” i que el cos dels Mossos “actua“.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha informat que s’han habilitat 4 espais complementaris a la ciutat de Barcelona i els llits s’ampliaran fins a 600. També s’habilitaran 500 places a hotels de Barcelona i arribaran a les 700. “L’atenció primària s’ha hagut de reorganitzar del tot“, ha dit. Es crearà una unitat de detecció de pneumònies als centres d’atenció primària i s’enviaran els pacients greus als hospitals. S’ha obert la e-consulta per defecte a tots el personal sanitari. El 061 està rebent quatre trucades més d’abans de l’arribada del coronavirus.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que s’han donat 2.384 altes de malalts de Covid-19 a tot el sistema, “però les tensions encara duraran setmanes“, ha advertit. “Ja són un milió de persones que s’han instal·lat l’App del Covid-19 i d’aquestes 95.000 han reportat una simptomatologia lleu“, ha informat també.

Roda de Premsa