Ja són 12 les persones mortes per coronavirus a l’Hospital de Mataró. Mentre l’Hospital segueix rebent molt material sanitari per fer front a la crisi del coronavirus. I hem sabut que l’Hotel Atenea acollirà malalts sociosanitaris no infectats de coronavirus

Creix fins a 12 el nombre de persones mortes per coronavirus a l’Hospital de Mataró. En les últimes 24 hores s’han produït 5 morts per aquest motiu passant de les 7 comptabilitzades ahir, a un total de 12. Per altra banda, baixa el nombre de persones ingressades pel COVID-19, ara en són 67, 15 d’elles a l’UCI. Això són 4 persones menys ingressades respecte al dia d’ahir, quan la xifra era de 71.

Pel que fa als professionals de l’Hospital de Mataró en aïllament la xifra segueix creixent, ara mateix n’hi ha 151. Tots ells es troben aïllats per dos supòsits: per haver estat en contacte amb un cas positiu sense l’equip de protecció individual o per haver presentat símptomes.

L’Hospital de Mataró segueix rebent donacions de material sanitari

Mentre l’Hospital de Mataró segueix rebent molt material sanitari per fer front a la crisi del coronavirus. La darrera petició és la de mascaretes dels models FFP2 i FFP3, i també de bates impermeables. Una crida on també se li van sumar guants. Totes aquestes peticions han estat un èxit i segueix arribant prou material per poder fer front a la pandèmia. Aquest material ha arribat després de la crida feta pel Consorci Sanitari del Maresme, divendres passat. Una crida feta a nivell comarcal i dirigida a empreses, entitats i ciutadania.

Ja des d’un primer moment, es van mostrar molt agraïts per les mostres de solidaritat. El personal mèdic va rebre un gran volum de mascaretes quirúrgiques, d’alta protecció i bates quirúrgiques. Unes quantitats equivalents al que necessita l’Hospital de Mataró per funcionar un dia sencer. Apunten també que, en cas de donació de mascaretes, no podran fer servir les realitzades amb material no homologat –les cosides a casa amb roba de cotó–, ja que no són aptes per l’ús sanitari. Un Hospital de Mataró que segueix treballant a ple ritme i que agraeix totes les donacions que els permeten seguir cobrint les necessitats.

L’Hotel Atenea rebrà malalts sociosanitaris per descongestionar l’Hospital

L’Hotel Atenea acollirà malalts sociosanitaris no infectats de coronavirus. Una mesura que ha de servir per evitar la saturació de l’Hospital de Mataró i que aquest pugui incrementar el nombre de llits a persones a persones en estat crític o semicrític. Les persones que acollirà l’hotel seran malalts de llarga durada que necessiten rehabilitacions diverses. La previsió és que els primers malalts arribin a l’Hotel Atenea dilluns de la setmana vinent, tot i que la data encara no està confirmada definitivament.