Primera denúncia judicial per una persona que estava sent reincident i acumulava ja diverses denúncies administratives, mentre tenim ja 436 sancions administratives a Mataró des del 14 de març, que es va decretar l’estat d’alarma. Els Mossos d’Esquadra han denunciat set persones que la nit de dilluns a dimarts s’havien reunit en una antiga fàbrica abandonada del Ronda Prim. Pel que fa a la resta de l’Estat, hi ha un total de 1.057 persones han estat detingudes per incomplir les restriccions 

Mataró segueix acumulant denúncies de gent que no compleix amb el confinament. Dimarts passat, dia 24, es van sumar 65 sancions per aquest motiu i es va efectuar la primera denúncia judicial per una persona que estava sent reincident i acumulava ja diverses denúncies administratives. A banda d’aquest fet, es van denunciar a persones pels següents motius: una per estar en un parc tancat, 60 per deambular sense motiu justificat, dues per circular amb vehicle sense motiu, un per obrir un comerç i l’esmentada denúncia judicial sota el concepte de desobediència a l’autoritat sanitària. En total hi ha 436 sancions administratives efectuades a la capital del Maresme.

Per altra banda, els Mossos d’Esquadra han denunciat set persones que la nit de dilluns a dimarts s’havien reunit en una antiga fàbrica abandonada del Ronda Prim, on havien organitzat una festa. De les set persones, una viuria a l’espai i se l’ha denunciat per desobediència, mentre que les altres sis serien els ‘convidats’ i han estat denunciades per trencar el confinament. En aquest sentit, els Mossos insisteixen en la necessitat de ser responsable i quedar-se a casa per combatre la pandèmia del coronavirus.

Més de 1.000 detinguts a Espanya per incomplir les normes de confinament

Pel que fa a la resta de l’Estat, hi ha un total de 1.057 persones han estat detingudes per incomplir les restriccions de l’estat d’alarma per a fer front a la pandèmia de coronavirus, segons les dades del Ministeri de l’Interior actualitzats aquest dimecres amb les actuacions de tots els cossos policials, incloent policies autonòmiques i locals.

En les últimes 24 hores en el conjunt del país es van practicar 129 arrestos i es van elevar 20.225 propostes de sanció a través de la Llei de Seguretat Ciutadana. Aquestes propostes sumen ja 123.216 actes si se sumen tots els expedients des que entrés en vigor l’estat d’alarma aprovat fa onze dies, després del Consell de Ministres del 14 de març.

La Policia Nacional ha detingut en total a 484 persones i proposat 42.278 sancions i la Guàrdia Civil a 151 persones i tramitat 34.332 propostes de sanció. Les policies locals en el seu conjunt han realitzat 245 detencions — 35 només en les últimes 24 hores– i tramitat 29.887 sancions.

L’Ertzaintza ha fet el propi amb 81 persones i 2.619 propostes de sanció, mentre que els Mossos d’Esquadra sumeixin altres 91 detencions i 13.576 sancions.

La Policia Foral de Navarra ha arrestat quatre persones i proposat 442 sancions. La Policia Canària, d’acord amb les dades d’Interior, va practicar aquest dimarts la seva primera detenció fins al 23 de març i porta ja 82 propostes de sanció.