• L’Agència de Suport i Serveis a les Entitats anima les entitats mataronines a publicar a les seves xarxes socials tot allò que vulguin comunicar i oferir a la ciutadania amb el hashtag #entitatsdesdecasa
 • Primera denúncia judicial per una persona que estava sent reincident i acumulava ja diverses denúncies administratives, mentre tenim ja 436 sancions administratives a Mataró des del 14 de març, que es va decretar l’estat d’alarma. Els Mossos d’Esquadra han denunciat set persones que la nit de dilluns a dimarts s’havien reunit en una antiga fàbrica abandonada del Ronda Prim. Pel que fa a la resta de l’Estat, hi ha un total de 1.057 persones han estat detingudes per incomplir les restriccions
 • Creix fins a 12 el nombre de persones mortes per coronavirus a l’Hospital de Mataró. En les últimes 24 hores s’han produït 5 morts per aquest motiu passant de les 7 comptabilitzades ahir, a un total de 12. Per altra banda, baixa el nombre de persones ingressades pel COVID-19, ara en són 67, 15 d’elles a l’UCI. Això són 4 persones menys ingressades respecte al dia d’ahir, quan la xifra era de 71
 • L’Hospital de Mataró segueix rebent molt material sanitari per fer front a la crisi del coronavirus. La darrera petició és la de mascaretes dels models FFP2 i FFP3, i també de bates impermeables
 • L’Hotel Atenea acollirà malalts sociosanitaris no infectats de coronavirus
 • S’està duent a terme la neteja i desinfecció de les tapes dels contenidors i l’Ajuntament contractarà una empresa especialitzada per desinfectar els espais de la via pública més sensibles, com entorns dels centres sanitaris, residències o mercats
 • L’Ajuntament ha fet un decret per posar en funcionament mesures de coordinació, assistència i reforç a la protecció als col·lectius de persones dependents i vulnerables durant el temps en que estigui vigent l’estat d’alarma
 • L’Ajuntament ha fet un BAN regular les passejades del gossos mentre duri l’estat de l’alarma
 • Els agents de la Policia Local han interceptat una furgoneta quan portava mascaretes i guants per a la seva venda en un establiment comercial de la ciutat. La Policia Local ha intervingut el material, que es posarà a disposició dels serveis sanitaris 
 • Des del Grup Municipal d’Esquerra Republica Moviment d’Esquerres ha demanat al Govern Municipal se suspengui el cobrament de tots els lloguers corresponents a habitatges protegits de PUMSA del mes d’abril, així com els lloguers de locals a entitats i associacions
 • President Torra: “No hi ha més remei que el confinament total” i defensa 5 mesures imprescindibles per superar la crisi: confinament total; una renda de ciutadania universal; crèdits i liquiditat per empreses i autònoms; la suspensió de pagaments d’impostos, lloguers i subministraments, i el reforç màxim del sistema sanitari
 • La Generalitat porta a la justícia la sol·licitud d’endurir el confinament a Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena, una decisió que depèn del govern espanyol. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que Catalunya disposarà a partir de divendres de 50.000 tests de detecció ràpida de la Covid-19, comprats directament per la Generalitat, i de 200.000 més en dues tongades següents

 • El Departament de Salut informa que en les últimes hores s’han confirmat 1.655 positius nous de coronavirus SARS-Cov-2 a Catalunya, elevant la xifra a 11.592. Han mort un total de 672 persones. 1.021 persones estan greus. 1.996 són professionals sanitaris. I un total de 1.697 altes hospitalàries
 • La xifra de morts amb coronavirus a Espanya ja supera la de la Xina, on s’han registrat 3.287 morts. Espanya es converteix en el segon país de món per nombre de morts amb coronavirus, només per darrere d’Itàlia (amb més de 6.800). Espanya registra 738 morts en 24 hores i comptabilitza 47.610 contagiats en total. Hi ha 26.960 persones hospitalitzades i 5.367 han rebut l’alta

 • El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest dimecres en roda de premsa que el Govern ha tancat diversos contractes a la Xina per a l’adquisició de material sanitari i de protecció contra el virus per valor de 432 milions d’euros

En marxa la campanya #entitatsdesdecasa

L’Agència de Suport i Serveis a les Entitats anima les entitats mataronines a publicar a les seves xarxes socials, Facebook, Twitter, Instagram i Youtube tot allò que vulguin comunicar i oferir a la ciutadania amb el hashtag #entitatsdesdecasa. Des de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats, s’actualitza diàriament el recull informatiu amb les seves iniciatives. S’ha habilitat una nova secció al Portal d’Entitats www.mataro.cat/entitats perquè la ciutadania pugui accedir a totes les publicacions que realitzin les entitats de la ciutat de Mataró

Mataró té més de 700 entitats registrades, un teixit associatiu ric que cohesiona socialment la ciutat. L’escenari actual d’Estat d’Alarma pel Coronavirus impedeix que les entitats puguin desenvolupar la seva activitat amb normalitat. És per això que l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats ha iniciat la campanya #entitatsdesdecasa a les xarxes socials, proposant d’aquesta manera un espai online perquè l’activitat associativa es mantingui activa. L’entorn web, col·laboratiu i participatiu, permet disposar dels canals per a què les entitats puguin continuar difonent la seva activitat passada, present i futura.

Més informació

Primera denúncia judicial per una persona de Mataró

Mataró segueix acumulant denúncies de gent que no compleix amb el confinament. Dimarts passat, dia 24, es van sumar 65 sancions per aquest motiu i es va efectuar la primera denúncia judicial per una persona que estava sent reincident i acumulava ja diverses denúncies administratives. A banda d’aquest fet, es van denunciar a persones pels següents motius: una per estar en un parc tancat, 60 per deambular sense motiu justificat, dues per circular amb vehicle sense motiu, un per obrir un comerç i l’esmentada denúncia judicial sota el concepte de desobediència a l’autoritat sanitària. En total hi ha 436 sancions administratives efectuades a la capital del Maresme.

Per altra banda, els Mossos d’Esquadra han denunciat set persones que la nit de dilluns a dimarts s’havien reunit en una antiga fàbrica abandonada del Ronda Prim, on havien organitzat una festa. De les set persones, una viuria a l’espai i se l’ha denunciat per desobediència, mentre que les altres sis serien els ‘convidats’ i han estat denunciades per trencar el confinament. En aquest sentit, els Mossos insisteixen en la necessitat de ser responsable i quedar-se a casa per combatre la pandèmia del coronavirus.

Pel que fa a la resta de l’Estat, hi ha un total de 1.057 persones han estat detingudes per incomplir les restriccions de l’estat d’alarma per a fer front a la pandèmia de coronavirus, segons les dades del Ministeri de l’Interior actualitzats aquest dimecres amb les actuacions de tots els cossos policials, incloent policies autonòmiques i locals.

Més informació

S’eleven a 12 les persones mortes per coronavirus a l’Hospital de Mataró

Creix fins a 12 el nombre de persones mortes per coronavirus a l’Hospital de Mataró. En les últimes 24 hores s’han produït 5 morts per aquest motiu passant de les 7 comptabilitzades ahir, a un total de 12. Per altra banda, baixa el nombre de persones ingressades pel COVID-19, ara en són 67, 15 d’elles a l’UCI. Això són 4 persones menys ingressades respecte al dia d’ahir, quan la xifra era de 71.

Pel que fa als professionals de l’Hospital de Mataró en aïllament la xifra segueix creixent, ara mateix n’hi ha 151. Tots ells es troben aïllats per dos supòsits: per haver estat en contacte amb un cas positiu sense l’equip de protecció individual o per haver presentat símptomes.

L’Hospital de Mataró segueix rebent donacions de material sanitari

Mentre l’Hospital de Mataró segueix rebent molt material sanitari per fer front a la crisi del coronavirus. La darrera petició és la de mascaretes dels models FFP2 i FFP3, i també de bates impermeables. Una crida on també se li van sumar guants. Totes aquestes peticions han estat un èxit i segueix arribant prou material per poder fer front a la pandèmia. Aquest material ha arribat després de la crida feta pel Consorci Sanitari del Maresme, divendres passat. Una crida feta a nivell comarcal i dirigida a empreses, entitats i ciutadania.

Ja des d’un primer moment, es van mostrar molt agraïts per les mostres de solidaritat. El personal mèdic va rebre un gran volum de mascaretes quirúrgiques, d’alta protecció i bates quirúrgiques. Unes quantitats equivalents al que necessita l’Hospital de Mataró per funcionar un dia sencer. Apunten també que, en cas de donació de mascaretes, no podran fer servir les realitzades amb material no homologat –les cosides a casa amb roba de cotó–, ja que no són aptes per l’ús sanitari. Un Hospital de Mataró que segueix treballant a ple ritme i que agraeix totes les donacions que els permeten seguir cobrint les necessitats.

L’Hotel Atenea rebrà malalts sociosanitaris per descongestionar l’Hospital

L’Hotel Atenea acollirà malalts sociosanitaris no infectats de coronavirus. Una mesura que ha de servir per evitar la saturació de l’Hospital de Mataró i que aquest pugui incrementar el nombre de llits a persones a persones en estat crític o semicrític. Les persones que acollirà l’hotel seran malalts de llarga durada que necessiten rehabilitacions diverses. La previsió és que els primers malalts arribin a l’Hotel Atenea dilluns de la setmana vinent, tot i que la data encara no està confirmada definitivament.

L’Ajuntament inicia la desinfecció dels espais de la via pública

Ja s’està duent a terme la neteja i desinfecció de les tapes dels contenidors i l’Ajuntament contractarà una empresa especialitzada per desinfectar els espais de la via pública més sensibles, com entorns dels centres sanitaris, residències o mercats

L’Ajuntament de Mataró ha reorganitzat el servei de neteja de la via pública per atendre les prioritats de desinfecció d’aquells espais de la via pública que són més sensibles a possibles contagis amb l’objectiu de combatre la transmissió del coronavirus.

L’Ajuntament ja ha iniciat els tràmits per contractar una empresa especialitzada i autoritzada pel Ministeri de Sanitat que reforçarà la neteja i desinfecció en aquells espais de la via pública que són més sensibles, ja sigui perquè es preveu més circulació de possibles persones afectades o portadores del coronavirus o bé població de més risc associat (entorns dels centres sanitaris, de les residències de la gent gran), per ser llocs de major concentració de públic (entorns de mercats) o superfícies de més contacte (botoneres dels semàfors).

L’Ajuntament decreta el reforç dels serveis socials

L’Ajuntament ha fet un decret per posar en  funcionament mesures de coordinació, assistència i reforç a la protecció als col·lectius de persones dependents i vulnerables durant el temps en que estigui vigent l’estat d’alarma.

 • Reforçar els serveis Serveis d’Assistència Domiciliària i de Teleassistència
 • Reorganitzar els serveis de Menjador Social i de Gent Gran
 • Garantir la prestació del serveis del Centre de Suport Alimentari
 • Organitzar la prestació del Servei d’Atenció Social
 • Establir, per mitjà del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones, canals segurs per facilitar vies de comunicació i suport a les dones que ho necessitin
 • Organitzar en col·laboració amb les Oficines de Farmàcia de la ciutat un sistema per fer arribar la medicació a les persones grans soles
 • Mantenir comunicació permanent amb el sistema de Salut i Social
 • Fer arribar a les famílies dels infants que disposaven de beques menjador
 • Atendre a les persones sense llar
 • Elaborar materials divulgatius per a promoure hàbits saludables i propostes d’activitat física
 • Col·laboració  i coordinació centralitzada del voluntariat amb les entitats de la ciutat
 • Bonificació del lloguer per les unitats familiars allotjades en el parc públic que hagin vist disminuïts els seus ingressos pel brot del COVID19
 • Adopció de mesures per ajornar els terminis de pagament sense recàrrec i, amb la no suspensió del servei d’aigua per manca de pagament a les famílies o empreses, per part d’Aigües de Mataró

Més informació

L’Ajuntament regula les passejades de gossos

L’Ajuntament ha fet un BAN regular les passejades del gossos mentre duri l’estat de l’alarma

L’Ajuntament diu que amb l’objectiu de conciliar les necessitats i el benestar dels gossos, amb la protecció de la salut de la resta de persones i el respecte responsable de les restriccions establertes a la circulació durant l’estat d’alarma, es requereix a la ciutadania de Mataró la màxima col·laboració en el compliment de les següents mesures:

 1. Només pot treure a passejar el gos una persona, mai amb d’altres acompanyants, excepte menors de curta edat que no poden quedar-se sols a casa o a càrrec d’una altra persona.
 2. Les passejades han de ser curtes, només les imprescindibles per cobrir les necessitats fisiològiques dels animals, sense que la distància superi els 200 metres del seu domicili.
 3. Les passejades s’han de dur a terme durant els moments de menor afluència a les vies públiques, sempre que sigui possible.
 4. Les passejades no són activitat d’oci i per tant no es podrà tenir contacte amb d’altres persones i animals.
 5. L’ús dels correcans no està permès.
 6. Tanmateix, s’han de tenir en compte les disposicions de l’Ordenança Municipal sobre tinença, protecció i control d’animals, i especialment les referides a la presència d’animals als espais i vies públiques, a les normes de conducció, deposicions i miccions, i a la prohibició d’alimentació en la via pública (amb l’excepció de les persones degudament autoritzades per a l’alimentació de determinades colònies de gats).

La deambulació fora dels casos permesos, amb incompliment o alteració de les restriccions decretades, serà objecte de denúncia, amb independència d’altres infraccions relacionades amb les ordenances municipals que també s’haguessin pogut cometre.

“Només es pot sortir de casa per motius estrictament necessaris. Quedarnos a casa salva vides!”. així acaba el BAN.

Policia Local intervé material sanitari que es volia distribuir en un comerç de Mataró a preus abusius

Els agents de la Policia Local han interceptat una furgoneta quan portava mascaretes i guants per a la seva venda en un establiment comercial de la ciutat. La Policia Local ha intervingut el material, que es posarà a disposició dels serveis sanitaris

L’actuació ha tingut lloc passades les 10 h del matí, quan una unitat policial ha observat que s’estaven venent mascaretes i guants a preus elevats en un establiment comercial de l’avinguda del Perú.

Els policies han interceptat una furgoneta de repartiment quan el vehicle anava a descarregar el material sanitari a la botiga per a la seva venda. En concret, la Policia Local de Mataró ha intervingut 926 mascaretes i 2.900 guants.

Les mascaretes, de diferents tipus, es venien a 10 € el paquet de 3 (les més senzilles) i 10 € les de major protecció. En el cas dels guants, es posaven a la venda per 10 € la caixa de 100 unitats. El titular de l’establiment no ha acreditat la procedència del material sanitari.

La Policia Local ha aixecat acta administrativa contra el titular de l’establiment i la persona que conduïa la furgoneta, que es trasllada a la Delegació del Govern perquè determini sobre el resultat de la presumpta infracció, en relació a les restriccions de comercialització i distribució de material sanitari establertes per l’Estat amb motiu de l’estat d’alarma pel coronavirus.

El material intervingut, que inicialment sembla correctament envasat, es posarà a disposició dels serveis sanitaris.

El grup municipal d’ERC MES fa una proposta al govern sobre la suspensió del cobrament de lloguers protegits de PUMSA

ERC-MES ha presentat una proposta al Govern del PSC + ECPM que aquest mateix mes d’abril, se suspengui el cobrament de tots els lloguers corresponents a habitatges protegits de PUMSA, així com els lloguers de locals a entitats i associacions, com una ajuda més a alleugerir la càrrega de la crisi per aquestes persones. Entenent, en aquest sentit, que en cap cas ha de ser la classe treballadora la qui pagui les conseqüències d’aquesta crisi i situant-nos així al costat de la ciutadania de Mataró.

Entenen que cal pendre les mesures necessàries davant la crisi sanitària perquè no sigui la classe treballadora la que en pateixi les conseqüències. Recorden que tot just la setmana passada oferíem tota la col·laboració al govern de la ciutat per a ajudar a gestionar la crisi del COVID19 i sobretot, el seu impacte sobre els més febles. Per això proposàven estudiar una línia addicional d’emergència de subvencions i ajuts al lloguer per a famílies amb dificultats per a atendre’l, tant en el cas de PUMSA com també privats.

Més informació

President Torra: “No hi ha més remei que el confinament total”

En la reunió amb els presidents de grups i subgrups parlamentaris, el cap de l’Executiu avisa que és possible que “si ara no actuem amb contundència, el pic dels contagis s’allargui”. El president defensa que “caldrà un front comú i un gran pacte de país per reactivar la societat, l’economia i tots els sectors malmesos pel coronavius” i demana “respecte i entesa i deixar per a més endavant partidismes”. Quim Torra assegura que el Govern “no s’aturarà” davant la pandèmia i ha insistit en la necessitat de “seguir proveint el nostre sistema sanitari protegint la població i el personal que hi intervé directament”. El president defensa 5 mesures imprescindibles per superar la crisi: confinament total; una renda de ciutadania universal; crèdits i liquiditat per empreses i autònoms; la suspensió de pagaments d’impostos, lloguers i subministraments, i el reforç màxim del sistema sanitari

Més informació

El govern demana un confinament més sever de la Conca d’Òdena

La Generalitat porta a la justícia la sol·licitud d’endurir el confinament a Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena, una decisió que depèn del govern espanyol. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que Catalunya disposarà a partir de divendres de 50.000 tests de detecció ràpida de la Covid-19, comprats directament per la Generalitat, i de 200.000 més en dues tongades següents

La Generalitat demana endurir el confinament a la Conca d’Òdena i ampliar-lo durant 15 dies més per combatre el coronavirus.
Si ho aprova el govern espanyol, el confinament passarà de fase 1 a fase 2, la qual cosa significa passar d’un confinament perimetral, com fins ara, al fet que cap veí pugui sortir de casa, excepte aquells que treballen en serveis essencials.

El govern ha aprovat una resolució que aposta pel confinament total de la població de la Conca d’Òdena durant 15 dies. Aquesta resolució s’ha transmès a la justícia i al govern espanyol, que, en estat d’alarma, haurà de ser qui validi i autoritzi el confinament.

Durant la reunió informativa del president de la Generalitat amb els presidents del grups parlamentaris sobre l’acció del Govern per a fer front al coronavirusSARS-COV-2, la titular de Salut també ha afirmat que “som en un moment de compra extraordinària de material en un mercat global tensionat per la provisió”. En aquest sentit, Vergés ha afirmat que “des d’un primer moment vam tenir clar que calia aprofitar tot el que tenim i vam fer comandes per poder disposar del material que ja ha arribat i anirà arribant als pròxims dies” i ha afegit que “aviat també ens beneficiarem de la compra centralitzada europea”. “Ho estem fent tot perquè els professionals tinguin la protecció necessària i tothom tingui la màxima informació, malgrat la desconeixença que encara avui es té del virus”, ha assenyalat Vergés.

Més informació

Quasi 2.000 professionals sanitaris afectats pel coronavirus

El Departament de Salut informa que en les últimes hores s’han confirmat 1.655 positius nous de coronavirus SARS-Cov-2 a Catalunya, cosa que eleva la xifra total a 11.592. Del total de casos acumulats, fins ara han mort amb la Covid-19 un total de 672 persones. Pel que fa al nombre total d’afectats pel coronavirus a Catalunya, un total de 1.021 persones estan greus. A més, del nombre total d’afectats arreu del país, 1.996 són professionals sanitaris.

Pel que fa a Igualada, Salut confirma un total acumulat de 332 positius de coronavirus SARS-CoV-2. Del nombre total de casos, 140 són professionals sanitaris. 43 persones han mort amb la Covid-19.

Des de l’inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 1.697 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb COVID19, 107 de les quals en el brot d’Igualada.

Espanya supera la Xina en morts per coronavirus

En la compareixença dels responsables tècnics de la crisi després del comitè de gestió del coronavirus que s’ha reunit a la Moncloa, ha començat com cada dia Fernando Simón, director de el Centre de Coordinació d’Emergències Sanitàries de l’Ministeri, donant l’actualització de les dades a data d’ahir: “Hi ha 47.610 casos des de l’inici de l’epidèmia. Un increment equivalent a què vam veure en els últims dies, i més baix de què vam venir observant la setmana passada. Aquests increments són variables en les diferents comunitats, però l’evolució de l’epidèmia en la qual ens anem acostant a el pic no va parell amb la sobrecàrrega en el sistema hospitalari, perquè es triga uns dies des dels primers símptomes. L’ús d’UCIS ha estat una mica menor respecte a ahir. Hi ha hagut importants variacions en les comunitats: Catalunya ha vist un increment de l’50% en l’ús de UCIs, encara que pot ser degut a un retard en la notificació. a Madrid hi ha hagut només un 7%, no sabem si hi ha retard en la notificació en aquest canvi d’estatus de cas confirmat a hospitalitzat “.

Fernando Simón ha recalcat que “Catalunya també té un increment important en l’ús de UCIS: un 42%. Ja ho diem aquests dies. Per molt que ens apropem a el bec, les dades d’hospitalització van per darrere de les de transmissió. És possible que segueixi creixent, observem o no un descens de la transmissió “.

Més informació

El Govern compra a la Xina material sanitari per valor de 432 milions d’euros

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest dimecres en roda de premsa que el Govern ha tancat diversos contractes a la Xina per a l’adquisició de material sanitari i de protecció contra el virus per valor de 432 milions d’euros. Aquesta compra inclou 550 milions de màscares quirúrgiques i de protecció per a pacients i professionals, 5,5 milions de test ràpids per a detectar el virus, 11 milions de guants i 950 respiradors

Més informació