El director general de l’OMS, el doctor Tedros Abhanom Ghebreyesus ha alertat aquest dilluns que la pandèmia s’està accelerant. Segons les dades que ha rebut l’organització fins a aquesta tarda, en el món hi ha més de 300.000 casos confirmats

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha avisat de l’elevat creixement que està tenint la pandèmia del coronavirus a tot el món, i ha exigit als països que augmentin la producció de material sanitari. “Van passar 67 dies des que es va reportar primer cas fins que es va arribar als 1.000 casos, 11 fins a aconseguir els 2.000 i quatre dies a arribar als 300.000 casos“, ha dit. “Els números són importants perquè són persones les vides de les quals, i les de les seves famílies, s’han vist totalment destrossades, però el més important de tot és el que fem. No es pot guanyar un partit de futbol sol defensant-se, sinó que cal atacar també“, ha dit Tedros.

Ha recordat que les autoritats sanitàries han demanat als ciutadans que es quedin a les seves cases i que prenguin mesures de distanciament social, ja que és una de les formes més efectives per a frenar el contagi del virus. A més, Tedros ha subratllat la importància de fer front al nou coronavirus amb iniciatives “agressives i específiques“, entre les quals ha destacat la realització de la prova a tota persona sospitosa de patir-ho, aïllar i tractar als casos confirmats i posar en quarantena a les persones que hagin tingut un contacte estret amb un infectat.

L’OMS demana al G20 “solidaritat per a actuar com un”

L’Organització Mundial de la Salut ha anunciat aquest dilluns una ronda de contactes amb els mandataris del G20 per a sol·licitar-los “treballar junts” per a garantir la producció i distribució de material sanitari ja que “les mesures implementades per a frenar la propagació del virus poden tenir conseqüències no desitjades en exacerbar l’escassetat d’equip de protecció essencial i els materials necessaris per a fabricar-los“. Ho ha explicat el director general de l’OMS, el doctor Ghebreyesus, que ha recalcat que “el més important” que els demanarà serà “solidaritat per a actuar com un”.

Ghebreyesus ha recordat que aquest grup de països suposen més del 80% del PIB mundial, per la qual cosa va reclamar un “compromís polític” que signifiqui “una gran solidaritat per a seguir endavant i lluitar contra aquesta pandèmia de la forma més forta“. “Els demanaré que treballin junts per a augmentar la producció, evitar prohibicions a l’exportació i garantir l’equitat de distribució en la base al que es necessiti“.

L’OMS ha recordat també que “els treballadors sanitaris només poden fer el seu treball de manera efectiva si poden fer-ho de manera segura” i ha lamentat les “grans xifres de sanitaris infectats“.