L’Ajuntament distribuirà les targetes moneder a les famílies amb menors beneficiaris de les beques menjador i ha habilitat 10 punts de distribució. Cada família ha rebut avui, 23 de març, un SMS al seu mòbil on se l’informa del lloc i franja horària de recollida així com de les mesures que s’han pres de seguretat i higiene per procedir a l’entrega. L’entrega es farà durant el dimarts 24 de març en una desena de centres educatius de la ciutat. Per a cada família es carregarà la targeta amb l’import de la prestació diària pel total de dies que duri el tancament

El dispositiu que ha posat en marxa l’Ajuntament de Mataró per entregar les targetes moneder que els ha facilitat la Generalitat de Catalunya per a les famílies amb menors beneficiaris de les beques menjador s’ha posat avui, 23 de març, en marxa. Totes les famílies han rebut un SMS on s’informa del lloc i franja horària de recollida. El dia de recollida serà dimarts 24 de març en diferents franges horàries que s’organitzen en dos torns: de 9 a 14.30h i de 15 a 20 h. Tota la feina prèvia administrativa s’està realitzant de forma que la recollida sigui el més ràpida possible i es segueixin les obligacions marcades de distància entre persones i també d’higiene i desinfecció marcades en el Reial Decret 463/2020, del 14 de març.

Es distribuiran 3.442 targetes (és una per infant) per donar cobertura a 2.126 famílies de Mataró.

Els 10 punts de recollida a Mataró són els següents:

  • Escola Germanes Bertomeu que aglutina també a les famílies de l’Escola Rocafonda.
  • Escola Àngela Bransuela que dona servei també a les famílies de les escoles Vista Alegre i GEM.
  • Escola Cirera amb cobertura per a les famílies de les escoles Marta Mata, Antonio Machado i Maria Mercè Marçal.
  • Institut Mar Mediterrània des d’on s’entregaran també les targetes moneder a les famílies de Sol-Ixent i Josep Montserrat.
  • Salesians Mataró des d’on s’entregarà a les famílies de l’Escola Peramàs.
  • Camí del Mig amb cobertura per Camí del Cros i Centre d’Educació Especial Les Aigües.
  • La Llàntia amb entrega també per Sant Josep i El Turó.
  • Escola Anxaneta que dona servei també a Montserrat Solà, Meritxell i Cor de Maria.
  • Escola Angeleta Ferrer amb les escoles de Torre Llauder, Mare de Déu de Lourdes, Escola Pia i Divina Providència.
  • Escola Coromines (edifici infantil) amb entrega també per les famílies de l’Escola Balmes, Valldemia, Sagrat Cor de Jesús, Freta i l’Arboç.

A Mataró, les famílies han d’anar a recollir les seves targes moneder, habilitades per la Generalitat amb el suport de CaixaBank, el dimarts 24 de març. En el cas que alguna família no pugui, haurà de posar-se en contacte a partir de dimecres 25 de març amb Benestar Social de l’Ajuntament de Mataró  (avinguda de Josep Puig i Cadafalch, 101) que disposa del següent horari aquests dies:  de dilluns a dijous de 9 a 14 h i de 15.30 a 17.30 h i divendres de 9 a 14 h.

A cada punt de recollida hi haurà 4 persones treballadores de l’Ajuntament de Mataró (tres conserges i un tècnic) que disposaran d’un equip de protecció (EPI) per a cada professional format per guants, mascareta i sabó desinfectant. Els punts de recollida s’habilitaran a les entrades de les escoles o als patis, en cap cas es podrà entrar a les aules o altres dependències de l’edifici educatiu.

Les targetes moneders es podran fer servir a partir de dimecres 25 de març i tindran efecte fins que el Govern de la Generalitat suspengui les mesures preventives extraordinàries adoptades en el marc de l’activació del Pla d’Actuació del PROCICAT per malalties emergents amb motiu de l’impacte del COVID-19.

El Departament d’Educació destina un import inicial de 6 milions d’euros

Les targetes moneder per als ajuts de menjador el Departament d’Educació des de divendres 20 de març les ha enviat als ajuntaments i als consells comarcals i està previst que en els propers dies arribin a tots els punts de distribució. Els serveis socials són els responsables de la gestió de les mesures per garantir el dret bàsic d’alimentació dels infants que es trobin en situació de vulnerabilitat i estiguin afectats pel tancament dels centres educatius, tal i com estableix el Reial decret 7/2020. A partir d’aquí, els ajuntaments i els consells comarcals, amb la col·laboració del Departament d’Educació, estan organitzant la comunicació a les famílies i els sistemes de distribució de les targetes. En algunes comarques i municipis, ja es van fer arribar les targetes el mateix divendres i algunes famílies ja han començat a fer-ne ús

En total seran 144.000 targetes per als ajuts de menjador escolar, per a les quals el Departament d’Educació hi destinarà una primera inversió de 6 milions d’euros, ampliables en funció de l’allargament del tancament dels centres educatius

Les targetes no són nominals, cadascuna disposa d’un codi d’identificació per relacionar cada targeta amb cadascun dels alumnes beneficiaris de l’ajut. L’ús de les targetes és exclusivament per a compres en qualsevol establiment d’alimentació i seran vàlides durant un any.