• L’ajuntament anuncia que les obres públiques municipals suspeses pel COVID-19 ampliaran el seu termini un cop es puguin reprendre
 • 291 denúncies per circular per via pública sense motiu autoritzat
 • Mataró registra els 3 primers morts a l’Hospital de Mataró
 • Fernando Simón ha indicat que el nombre de persones mortes amb coronavirus s’ha elevat a 2.182. La xifra de casos totals és de 33.089, dels quals 2.355 romanen ingressats en l’UCI. A més, hi ha 3.355 persones que s’han curat des que va començar la crisi sanitària
 • Les darreres xifres sobre la pandèmia a Catalunya eleven a 339 les víctimes mortals de la Covid-19, amb un total de 7.864 cassos de contagi, 658 pacients a l’UCI i 755 altes hospitalàries
 • Segueix creixent el nombre de denúncies i detencions a Catalunya, mentre el Govern continua reclamant a l’Executiu central que autoritzi les comunitats per a tancar l’activitat laboral no essencial
 • Nadia Calviño, descarta l’atur total d’activitat que demanen algunes autonomies perquè l’economia ja està “prou alentida”.
 • La Generalitat crea un portal per recollir i posar en contacte empreses que ofereixin tecnologia, material sanitari o capacitat de producció pel Covid-19
 • L’Ajuntament de Mataró ha habilitat 10 punts de distribució de les targetes moneder, per distribuir 3.442 targetes (és una per infant) per donar cobertura a 2.126 famílies de Mataró
 • A partir del proper dissabte 28 de març, l’atenció pediàtrica que els dissabtes es feia al CAP Ronda Prim, ara es farà al CAP Rocafonda. Aquesta modificació del servei és temporal i fins a nou avís
 • El director general de l’OMS, el doctor Tedros Abhanom Ghebreyesus ha alertat aquest dilluns que la pandèmia s’està accelerant. I ha anunciat una ronda de contactes amb els mandataris del G20 per a sol·licitar-los “treballar junts” per a garantir la producció i distribució de material sanitari 
 • Ábalos assegura que el Govern aprovarà ajudes al pagament de lloguers, mentre Planas, ha sigut rotund al dir que no hi ha cap motiu per a parlar de racionament, ja que el funcionament de la cadena alimentaria està assegurada
 • La PACC han demanat que es posi en marxa un Pla de Xoc Social, veuen insuficient les 37 places per les persones sense llar,  i denuncien la política de reallotjament de les famílies vulnerables per part de Serveis Socials

Les obres públiques municipals suspeses pel COVID-19 ampliaran el seu termini un cop es puguin reprendre

L’Ajuntament ordena l’ampliació del termini de totes les obres públiques municipals, ara suspeses pel Decret d’alcaldia del 18 de març del 2020, mentre duri l’excepcionalitat que ha provocat la suspensió i fins que aquesta prestació es pugui reprendre. Les obres que afectin a subministraments bàsics, com l’abastament d’aigua a la població, queden exemptes d’aquesta aturada

291 denúncies per circular per via pública sense motiu autoritzat

La Policía Local de Mataró va interposar 66 sancions per circular per via pública sense motiu autoritzat el diumenge 22 de març. Des del començament de l’estat d’alarma del passat diumenge 14 de març les denúncies han arribat a les 291.

Per altre banda, recordem que avui entra en vigor el certificat autoresponsable. És un document per facilitar als ciutadans i els agents de policia la comprovació que un desplaçament determinat corresponen a una activitat autoritzada, en el marc del Pla d’actuació del PROCICAT per malalties emergents activat en fase d’emergència-1.

El pots generar aquí —–> http://confinapp.gencat.cat i portar-lo al mòbil sense necessitat d’imprimir-lo!

Mataró registra els 3 primers morts a l’Hospital de Mataró

Els tres primers morts s’han registrat a l’Hospital de Mataró segons han confirmat des del Consorci Sanitari del Maresme.

En l’actualització feta pel centre hospitalari, també es reflexa un augment de la xifra d’ingressats a l’Hospital de Mataró per coronavirus. En total a les tres del migdia, eren 70 les persones ingressades al centre hospitalari mataroní, 14 d’elles a l’UCI.  Des del centre ja preveien aquest augment del nombre de casos i s’espera que aquests segueixin creixent durant la setmana.

Per altra banda, des del Servei Integrat de Prevenció i Salud Laboral ens informen del número d’actuacions i resultats amb els treballadors dels CSDM. S’han dut a terme 283 valoracions, de les quals 154 amb frotis. Han donat 117 negatius, 12 estan pendents de resultats, 37 estan pendents d’un segon frotis, 37 positius, 4 negatius en un segon frotis, 102 aïllaments domiciliaris en aquest moment i 13 persones del personal sanitari sensible a domicili.

El número de morts amb coronavirus a Espanya arriba a 2.182

Fernando Simón ha indicat que el nombre de persones mortes amb coronavirus s’ha elevat a 2.182, segons el balanç que ha desgranat Sanitat aquest dilluns. La xifra de casos totals és de 33.089, dels quals 2.355 romanen ingressats en l’UCI. Aquestes dades suposen un increment substancial respecte als de fa 24 hores, quan el número de contagiats ascendia a 28.572 positius (suposen 4.517 més) i el de morts, a 1.720 persones (462 més). A més, hi ha 3.355 persones que s’han curat des que va començar la crisi sanitària, és a dir, un increment de 780. Simón ha indicat que “Aquestes tendències són molt volubles als processos de notificació dels casos. Es va reduint el percentatge de pacients en l’UCI respecte al total“. Ha recalcat que “més d’un 10% dels casos ha rebut l’alta, però també hi ha dades que no ens agraden: 3.310 professionals sanitaris afectats“. Els casos actius en l’actualitat són menys de 27.000.

Més informació

1.939  positius nous de coronavirus a Catalunya i 339 víctimes del SARS-Cov-2

Pel que fa a Catalunya, el Departament de Salut informa que en les últimes hores s’han confirmat 1.939 positius nous de coronavirus SARS-Cov-2 a Catalunya, cosa que eleva la xifra total a 7.864. Del total de casos acumulats fins ara han mort amb la Covid-19, un total de 339 persones. Pel que fa al nombre total d’afectats pel coronavirus a Catalunya, un total de 658 persones estan greus.

Pel que fa a Igualada, Salut confirma un total acumulat de 292 positius de coronavirus SARS-CoV-2 des que es va declarar el brot. 36 persones han mort amb la Covid-19.

Des de l’inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 755 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb COVID19.

D’altra banda, la Generalitat confirma en un comunicat, que hi ha 212 ancians amb coronavirus que viuen en residències. “Aquestes persones estan aïllades, estan sent tractades i la seva atenció segueix els protocols marcats pel Departament de Salut”, ha apuntat la conselleria d’Assumptes Socials en un comunicat. De les 1.073 residències d’ancians que hi ha a Catalunya, s’han notificat casos positius per coronavirus en 70 d’elles. En aquesta comunitat hi ha 64.093 persones majors que viuen en residències. Assumptes Socials també ha indicat que s’han repartit 50.000 màscares i guants entre les residències durant el cap de setmana per a prevenir el contagi entre els treballadors i els residents. La falta de material era una de les grans denúncies de les patronals i empleats del sector.

Per fer front al coronavirus a les residències, millorar l’atenció a les persones afectades i prevenir el contagi del personal, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha distribuït entre aquest cap de setmana i avui 50.000 mascaretes i guants als serveis residencials d’atenció a les persones.

El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, ha explicat aquesta tarda en roda de premsa que el sistema català de salut preveu, a finals d’aquesta setmana, duplicar la capacitat d’espais per a cures intensives per atendre els pacients més greus afectats per coronavirus. “Durant les properes 3 o 4 setmanes el sistema arribarà a la seva màxima tensió, però estem treballant per augmentar la capacitat del sistema i poder respondre”, ha explicat Comella abans d’afegir que, explotant al màxim els plans de contingència de cada centre, es podria arribar a triplicar el nombre de llits per a pacients crítics a partir de la semana vinent. Comella també ha avançat que aproximadament un 15% de la màxima capacitat instal·lada es reservarà per seguir atenent aquelles necessitats urgents diferents al coronavirus, com ara infarts, ictus o politraumatismes.

Segueix creixent el nombre de denúncies i detencions a Catalunya

La compareixença dels consellers a la roda de premsa d’avui, a on el Govern català continua reclamant a l’Executiu central que autoritzi les comunitats per a tancar l’activitat laboral no essencial. Aquest dilluns la consellera portaveu, Meritxell Budó, ha valorat com a positiva la petició realitzada pel president murcià, Fernando López Miras, que aquest cap de setmana va enviar un decret a Pedro Sánchez per a convalidar el tancament de la producció a la seva regió. “Ho veiem molt bé”, ha assegurat Budó, “cada vegada seran més comunitats que se sumin a aquesta petició”. Catalunya va enviar una petició en el mateix sentit el dilluns passat, que encara no ha rebut resposta. Una setmana després el Govern reitera que necessita “cobertura legal” del govern central perquè les empreses d’economia no essencial puguin tancar les seves portes i permetre als seus treballadors que no assisteixin. “Les millors mesures que podem donar al sistema de salut és que la gent es pugui quedar a la seva casa, i això només és possible si no han de preocupar-se dels seus treballs ni dels seus ingressos”, ha considerat Budó. Per altre part, Miquel Buch ha indicat que s’han identificat 8.700 persones i 4.700 vehicles. S’han fet 5 actes de denúncia de locals, s’han fet 3.300 denúncies i 7 detencions. Tenim 1.239 agents aïllats i 33 positius amb Coronavirus.

Més informació

🔴 Roda de premsa del Govern sobre el COVID19 https://t.co/4ItGdn6GWc

Calviño indica que l’economia està “prou alentida”

En roda de premsa la vicepresidenta d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, descarta l’atur total d’activitat que demanen algunes autonomies perquè l’economia ja està “prou alentida”. Mentre el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat aquest dilluns en roda de premsa que és “absolutament fals” que des del Govern s’estigui bloquejant el lliurament de material sanitari per a fer front a la crisi del coronavirus

Més informació

La Generalitat crea un portal per recollir i posar en contacte empreses que ofereixin tecnologia, material sanitari o capacitat de producció pel Covid-19

Catalunya, a través del Departament d’Empresa i Coneixement, ha activat un portal web per aglutinar totes les empreses catalanes que puguin oferir les seves capacitats per fer front a l’emergència sanitària pel Covid-19. Es tracta d’un marketplace creat per ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement- per posar en contacte empreses que ofereixin tecnologia, material sanitari o capacitat de producció amb les que en necessitin.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és unir empreses i fabricants de diferents punts de la cadena de producció per garantir des del subministrament fins la fabricació de solucions que permetin fer front a l’emergència sanitària. Es vol fomentar així la col·laboració empresarial i posar a disposició del sistema sanitari la solidesa i capacitats industrials de l’ecosistema empresarial català.

Les empreses ja poden oferir les seves capacitats al web http://accio.gencat.cat/virtualdesk per informar del que poden posar a oferir a altres empreses (per exemple, material per a imprimir productes en 3D). Igualment, també hi poden accedir les que tinguin demandes en aquest àmbit (en aquest cas, una empresa amb impressores 3D però sense el material per a fer la impressió). Mentrestant, en temps real, professionals d’ACCIÓ aniran posant en contacte aquestes empreses.

Més informació

L’Ajuntament de Mataró ha habilitat 10 punts de distribució de les targetes moneder

L’Ajuntament distribuirà les targetes moneder a les famílies amb menors beneficiaris de les beques menjador i ha habilitat 10 punts de distribució. Cada família ha rebut avui, 23 de març, un SMS al seu mòbil on se l’informa del lloc i franja horària de recollida així com de les mesures que s’han pres de seguretat i higiene per procedir a l’entrega. L’entrega es farà durant el dimarts 24 de març en una desena de centres educatius de la ciutat. Per a cada família es carregarà la targeta amb l’import de la prestació diària pel total de dies que duri el tancament

El dispositiu que ha posat en marxa l’Ajuntament de Mataró per entregar les targetes moneder que els ha facilitat la Generalitat de Catalunya per a les famílies amb menors beneficiaris de les beques menjador s’ha posat avui, 23 de març, en marxa. Totes les famílies han rebut un SMS on s’informa del lloc i franja horària de recollida. El dia de recollida serà dimarts 24 de març en diferents franges horàries que s’organitzen en dos torns: de 9 a 14.30h i de 15 a 20 h. Tota la feina prèvia administrativa s’està realitzant de forma que la recollida sigui el més ràpida possible i es segueixin les obligacions marcades de distància entre persones i també d’higiene i desinfecció marcades en el Reial Decret 463/2020, del 14 de març.

Es distribuiran 3.442 targetes (és una per infant) per donar cobertura a 2.126 famílies de Mataró.

Les targetes moneder per als ajuts de menjador el Departament d’Educació des de divendres 20 de març les ha enviat als ajuntaments i als consells comarcals i està previst que en els propers dies arribin a tots els punts de distribució.

El Departament d’Educació hi destinarà una primera inversió de 6 milions d’euros, ampliables en funció de l’allargament del tancament dels centres educatius. En total seran 144.000 targetes per als ajuts de menjador escolar, per a les quals el Departament d’Educació hi destinarà una primera inversió de 6 milions d’euros, ampliables en funció de l’allargament del tancament dels centres educatius

Més informació

L’atenció pediàtrica en dissabte es farà al CAP Rocafonda fins a nou avís

A partir del proper dissabte 28 de març, l’atenció pediàtrica que els dissabtes es feia de 8 a 17 h al CAP Ronda Prim es farà al CAP Rocafonda (ronda de Rafael Estrany, 8. Tel. 93 755 62 07). Aquesta modificació del servei és temporal i fins a nou avís, i està motivada per la situació d’excepcionalitat provocada per la pandèmia del coronavirus.

Degut a aquest mateix motiu hi ha hagut més modificacions en el servei que presten els dissabtes els Centres d’Atenció Primària que depenen de l’Institut Català de la Salut. Així doncs, els dissabtes el CAP Ronda Cerdanya i el CAP Gatassa estan tancats al públic. L’atenció mèdica els dissabtes de 8 a 17 h per a les persones usuàries del CAP Ronda Cerdanya es fa al CAP Rocafonda i les persones usuàries del CAP Gatassa han d’anar al CAP Ronda Prim (ronda de Joan Prim, 35. Tel. 93 741 50 44). Durant la resta de la setmana, els CAPs atenen en el seu horari habitual. Si necessiteu atenció fora de l’horari dels centres, cal que truqueu al 061.

Més informació

L’OMS adverteix que la pandèmia s’està accelerant

El director general de l’OMS, el doctor Tedros Abhanom Ghebreyesus ha alertat aquest dilluns que la pandèmia s’està accelerant. Segons les dades que ha rebut l’organització fins a aquesta tarda, en el món hi ha més de 300.000 casos confirmats

El director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha avisat de l’elevat creixement que està tenint la pandèmia del coronavirus a tot el món, i ha exigit als països que augmentin la producció de material sanitari. “Van passar 67 dies des que es va reportar primer cas fins que es va arribar als 1.000 casos, 11 fins a aconseguir els 2.000 i quatre dies a arribar als 300.000 casos“, ha dit. “Els números són importants perquè són persones les vides de les quals, i les de les seves famílies, s’han vist totalment destrossades, però el més important de tot és el que fem. No es pot guanyar un partit de futbol sol defensant-se, sinó que cal atacar també“, ha dit Tedros.

Ha recordat que les autoritats sanitàries han demanat als ciutadans que es quedin a les seves cases i que prenguin mesures de distanciament social, ja que és una de les formes més efectives per a frenar el contagi del virus. A més, Tedros ha subratllat la importància de fer front al nou coronavirus amb iniciatives “agressives i específiques“, entre les quals ha destacat la realització de la prova a tota persona sospitosa de patir-ho, aïllar i tractar als casos confirmats i posar en quarantena a les persones que hagin tingut un contacte estret amb un infectat.

L’Organització Mundial de la Salut ha anunciat aquest dilluns una ronda de contactes amb els mandataris del G20 per a sol·licitar-los “treballar junts” per a garantir la producció i distribució de material sanitari ja que “les mesures implementades per a frenar la propagació del virus poden tenir conseqüències no desitjades en exacerbar l’escassetat d’equip de protecció essencial i els materials necessaris per a fabricar-los“. Ho ha explicat el director general de l’OMS, el doctor Ghebreyesus, que ha recalcat que “el més important” que els demanarà serà “solidaritat per a actuar com un”.

Més informació

Ábalos assegura que el Govern aprovarà ajudes al pagament de lloguers

El ministre de Transports, José Luis Ábalos, ha confirmat aquest dilluns que el Govern debat mesures dirigides a “ajudar en el pagament del lloguer d’habitatges” durant la crisi del coronavirus. En una roda de premsa al costat del titular d’Agricultura, Luis Planas, Ábalos ha dit que no donarà temps al fet que s’aprovi en el Consell de Ministres d’aquest dimarts, però sí que serà “probablement” en el pròxim.

Per la seva part, el ministre d’Agricultura, Luis Planas, ha sigut rotund al dir que no hi ha cap motiu per a parlar de racionament, ja que el funcionament de la cadena alimentaria està assegurada.

Més informació

La PACC i altres organitzacions denuncien que les mesures econòmiques són insuficient

La Plataforma d’Afectats per la Crisi i el Capitalisme de Mataró veu insuficient els 37 places (21 places Can Solaret i 16 places Can Boet), per encabir a les famílies que viuen una emergència habitacional o els “sense sostre”. Per la plataforma, les veuen insuficient, ja que la gent que viu sense sostre del Maresme es derivada aquests dos emplaçaments, han comentat a la ràdio. També denuncien la política de reallotjament de les famílies vulnerables per part de Serveis Socials.

Per això i veient insuficient les ajudes pels més vulnerables, la PACC amb altres organitzacions han elaborat un document amb unes estratègies bàsiques exigint un pla de xoc social davant la crisi del Covid-19

Més informació