Hem rebut el comunicat del Consell General de Col·legis Oficials de Metges d’Espanya (CGCOM) davant la Pandèmia global de Coronavirus a Espanya, que posem íntegrament

NI UN DIA MÉS

Davant les dades avui dia de la Pandèmia de Coronavirus a Espanya i davant la situació en la qual es troben milers de metges i mèdiques, així com la resta dels professionals sanitaris, que estan donant el millor de si, no sols en el professional sinó també en el personal, ens veiem obligats a manifestar el següent:

  1. Ni un dia més sense les necessàries mesures de protecció per als equips assistencials. No podem continuar assistint a un increment de casos d’infecció, amb conseqüències molt greus a vegades a títol personal (el nombre de professionals contagiats suposa un 12%), i de manera general com a agent de difusió de la pandèmia sense denunciar les importants manques amb les quals estem afrontant aquests moments. És d’extrema urgència protegir al nostre “escut” protector.
  2. Ni un dia més sense disponibilitat de les proves diagnòstiques que ens facilitin els mecanismes d’aïllament i quarantena obligats per a poder contrarestar els efectes devastadors d’aquesta pandèmia.
  3. Ni un dia més sense augmentar les mesures d’aïllament comunitari. Cal intensificar aquestes mesures de manera ferma i per a tot el territori nacional. Estem en un estat d’alarma i és precisament aquest mecanisme constitucional el que ha de marcar la intensitat de les decisions. Toca aplaudir als servidors públics, però és obligat complir amb les restriccions i assumir la responsabilitat com a ciutadans. “Cuidant de tu cuidem de tots”.
  4. Ni un dia més sense una política nacional ferma dels recursos humans en salut. Estratificar l’assistència, crear entorns assistencials específics per a l’atenció de coronavirus i evitar entrar en cap lluita estèril per absorbir personal entre Comunitats Autònomes que puguin minvar la capacitat d’atenció en cap territori nacional. Els metges i metgesses d’Espanya s’han posat a la disposició de les autoritats sanitàries. Ara toca posar ordre en la planificació i distribució. Donarem el millor de nosaltres.
  5. Ens ratifiquem en el suport al Govern d’Espanya i als Governs de les nostres Comunitats Autònomes per a afrontar aquest immens desafiament, però instem que NI UN DIA MES mantinguem una situació que ens farà més febles davant el coronavirus i les seves greus conseqüències.
  6. La nostra última reflexió va per als ciutadans i ciutadanes. Gràcies pel vostre esforç i responsabilitat. Toca encara continuar mantenint-ho durant un temps llarg. Ens toca extremar les mesures individuals, familiars i comunitàries. El nostre principal objectiu ha de ser protegir als nostres majors, als quals tant li devem i als més necessitats. Estem convençuts que aquesta “guerra” la guanyarem JUNTS.

Document: Comunicat del Consell General de Col·legis Oficials de Metges d’Espanya (CGCOM)