La portaveu de Cs a l’ajuntament de Mataró, Cristina Sancho, assegura que les propostes es presenten “des de la lleialtat i amb voluntat de consens”

Ciutadans presentarà a l’ajuntament de Mataró una sèrie de propostes que ajudin a minimitzar l’impacte social i econòmic del COVID-19. Les propostes se sumen a les moltes iniciatives que s’han impulsat des dels governs locals perquè com més aviat millor els ciutadans puguin tornar a la normalitat i que els efectes de la crisi siguin els menys possibles en la majoria dels sectors. La portaveu de Cs Cristina Sancho ha assegurat que la iniciativa s’impulsa “des de la lleialtat i amb voluntat de consens amb totes les forces polítiques” . Entre les mesures econòmiques, Sancho ha explicat que es proposa que l’ajuntament de Mataró aprovi manques de pagament i exempcions fiscals de tributs municipals, així com en el pagament de les taxes d’ocupació de la via pública. També se sol·licita la creació d’un fons extraordinari d’ajudes als afectats. Així mateix, s’ha plantejat la creació d’una finestreta única per a donar suport i resoldre els dubtes de comerciants, restauradors, PIMES i autònoms afectats per la crisi del COVID-19.

En l’aspecte social la portaveu de Cs ha comentat que es proposa que l’ajuntament creï un servei a domicili de caràcter temporal per a “assegurar i cobrir les necessitats bàsiques i urgents del col·lectiu de persones majors” i que es garanteixin les mesures sanitàries en els transports públics dependents de l’ajuntament per a evitar l’expansió del contagi.

Finalment des de Ciutadans es demana establir un telèfon d’atenció al públic gratuït en el qual es permeti resoldre dubtes i realitzar l’acompanyament i assessorament necessari als ciutadans del municipi.

“Els ajuntaments són les administracions més pròximes als ciutadans i és des d’aquesta proximitat que cal reaccionar i impulsar mesures que ajudin la gent a superar aquesta situació” , ha conclòs el dirigent de Cs.

El partit taronja a l’ajuntament de Mataró ha volgut mostrar el seu agraïment a totes les persones que estan dedicant temps i esforç a la gestió d’aquesta tràgica situació i enviar un missatge d’ànim i optimisme de superació de l’actual situació amb l’esforç i la col·laboració de tots els ciutadans de Mataró.

Document: Mesures per minimitzar l’impacte social i econòmic del COVID19