L’OMS avui a fet una roda de premsa a on a més de parlar de la situació global del coronavirus, ha donat un missatge als joves i ha ofert una sèrie de mesures per a mantenir-se a casa

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha ofert aquest divendres una roda de premsa en la qual, a més de parlar sobre la situació global del coronavirus, han ofert una sèrie de mesures per a mantenir-se sa a casa durant el període de quarantena.

Les recopilem:

1. Segueixi una dieta saludable i nutritiva, que ajudi el seu sistema immunològic a funcionar correctament.

2. Limita el consum d’alcohol, i evita les begudes ensucrades.

3. No fumis. Fumar pot augmentar el seu risc de desenvolupar una malaltia greu si s’infecta amb COVID-19.

4. Faci exercici. L’OMS recomana 30 minuts d’activitat física per als adults i una hora al dia per als nens. Si les seves pautes locals o nacionals ho permeten, surti a caminar, a córrer o a fer una passejada, i mantingui’s a una distància segura dels altres. Si no pots sortir de casa, cerca un vídeo d’exercicis en Internet, balla amb música, fes una mica de ioga o puja i baixa les escales. Si treballes a casa, assegura’t de no asseure’t en la mateixa posició durant llargs períodes. Aixeca’t i presa un descans de 3 minuts cada 30 minuts.

5. Cuidi la seva salut mental. És normal sentir-se estressat, confós i espantat durant una crisi. Parlar amb gent que coneix i en la qual confia pot ajudar. Fer costat a altres persones en la seva comunitat pot ajudar-lo tant com a ells. Comprovi als seus veïns, familiars i amics. La compassió és una medicina.

L’OMS adverteix als joves sobre el coronavirus: “No sou invencibles”

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha llançat un missatge als joves en la seva habitual roda de premsa per a informar sobre la situació del coronavirus. “Tenim un missatge per a la gent jove: no sou invencibles. Aquest virus us pot enviar a l’hospital o fins i tot matar-vos. A més, les decisions que preneu també poden marcar la diferència entre la vida i la mort per a altres persones”, ha assenyalat Tedros Adhanom, director general de l’organisme.

Així mateix, Nacions Unides també ha mostrat la seva preocupació sobre l’impacte del virus en països amb sistemes sanitaris febles. “Si s’assenten en aquesta mena de països es poden perdre moltes vides, però això no és inevitable. Podem canviar-ho i estem treballant per a això”, ha apuntat el portaveu. També han posat l’accent en la falta d’equip de protecció que estan patint alguns sanitaris, raó per la qual diuen haver-se posat en contacte amb “productors a la Xina que han garantit l’enviament d’aquest material”. Entre, a més del material mèdic, es troben els test necessaris per a identificar casos de COVID-19.

D’altra banda, Adhanom ha donat algunes recomanacions per a “cuidar de la nostra salut física i mental” i així poder superar el coronavirus amb facilitat en el cas que siguem infectats. “No fumar, evitar les begudes ensucrades, fer activitat física. Si no poden sortir de casa, busquin en Internet algun exercici. I si treballen des de casa, no passin massa temps assegut”.

Pel que fa a la psicologia, el directiu de l’OMS ha apuntat que “és normal sentir por”. Per això, apel·len sobretot a la “solidaritat”, ja sigui ajudant a persones pròximes o preocupant-nos per familiars en la distància. Fins i tot, si la sobreinformación té un efecte negatiu, apel·len a “no llegir massa sobre el COVID-19”.