• Al segon dia de confinament per fer front al coronavirus a Mataró, la majoria de la ciutadania ha fet cas a les recomanacions de Sanitat, però la Policia Local ja ha fet prop de 350 actuacions per incompliments de l’estat d’alarma.
  • Pel que fa els cassos de coronavirus, a falta de saber les dades d’avui de Mataró, a l’àmbit estat hi ha hagut una pujada exponencial.
  • Avui l’aplaudiment als sanitaris es passa a les 20 hores.
  • A més una iniciativa musical online amb la participació d’artistes de Mataró per fer més lleuger el confinament

L’Ajuntament restringeix la circulació en compliment de l’estat d’alarma

Segons informa Mataró Audiovisual, el consistori recorda que queda restringida la circulació a la via pública després de l’aplicació de l’estat d’alarma. Així només es permetrà la circulació als ciutadans, de forma individual, per a l’adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat, per rebre assistència a centres sanitaris, per al desplaçament al lloc de treball, pel retorn al lloc de residència habitual, per poder donar assistència a persones dependents, per desplaçaments a entitats financeres o per causes de força major. Això implica que des d’avui no es pot sortir al carrer per qualsevol altra qüestió com reunir-se amb amics i familiars, anar a donar un volt o sortir a fer esport. L’Ajuntament remarca que aquestes mesures són d’obligat compliment i que s’han de respectar les indicacions de les autoritats, que treballaran perquè es compleixin.

Recordem que des d’ahir competències com ara la salut, la seguretat o el transport, que eren de la Generalitat de Catalunya o de l’Ajuntament de Mataró, en el cas de la policia local, ara passen a ser de l’executiu espanyol.

Prop de 350 actuacions de la Policia Local per incompliments de l’estat d’alarma

La Policia Local ha realitzat prop de 350 advertiments per l’incompliment de les restriccions de mobilitat a la via pública i al requeriment de mantenir tancats bars i restaurants. Concretament, el cos policial ha fet tancar 48 bars i restaraunts oberts, la majoria ahir. Pel que fa a les restriccions de mobilitat, avui la Policia Local ha fet prop 300 requeriments a persones que de manera individual o en grup es trobaven a la via pública. Per cap d’aquestes actuacions s’ha interposat cap multa, però es preveu començar a denunciar els incompliments de les restriccions establertes per l’estat d’alarma si és necessari

Precisament per mentalitzar a la ciutadania de la necessitat de no sortir de casa, la Policia Local ha situat a diverses patrulles en punts de Mataró com el braç del port o el Passeig del Callao. A través de la megafonia dels vehicles, els agents han emès un missatge on es recordava que “en motiu de l’Estat d’Alarma està prohibit passejar i fer esport” i demanava a les persones que tornessin a casa “pel bé de tots”.

Augment exponencial de morts pels coronavirus

El Ministeri de Sanitat ha donat les xifres que han tingut un augment considerable. A data d’avui hi han 7.753 casso, 2.000 més que ahir i 288 morts, 132 més que ahir. A Catalunya l’augment ha sigut de 206 casso més, passant a ser de 715 cassos, i 2 morts més, pujant als 8.

A hores d’ara, les dades a Mataró segueixen sent les mateixes d’ahir.

Aplaudiments als sanitaris

Ahir a les 21 hores va haver-hi un aplaudiment pels sanitaris. Aquesta nit es passa a les 20 hores.

Musica Online

Artistes Mataronins participen a concerts online per fer més lleuger el confinament.