L’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) celebra el seu 10è aniversari durant el 2020 amb una programació que compta amb un calendari de 10 concerts. L’acte central de celebració arribarà el 25 d’abril, al Teatre Monumental, amb l’espectacle de creació pròpia “Un món per descobrir” que s’inspira en la vida i el recorregut d’una alumna dins l’escola, com creix i viu la música

El regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, el director de l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM), Joan Fargas, i la responsable de la comunitat de l’EMMM, Laia Serra, van presentar el dilluns 9 de març la programació i la imatge dels actes del 10è aniversari de l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM). El calendari de concerts inclou 10 activitats que van des del mes de març fins al mes de juny. L’activitat central arribarà el 25 d’abril i és el musical “Un món per descobrir” que es basa en la vida i el recorregut d’una alumna dins l’escola, com creix i viu la música.

Els altres actes de la programació són:

  • “Canta i Balla Robafaves” el 27 de març, a les 18 h, al Pati de la Residència Sant Josep.
  • Mostra de Musicacció, el 28 de març, a les 12h a la plaça de la Muralla.
  • “Projecte?”, el 8 de maig a les 18 h i a les 19.30 h, a Can Gassol. Una proposta de creació concreta entre alumnes de l’EMMM i de l’Aula de Teatre.
  • “La dona i l’ocell”, el 15 de maig, a les 17.30h al Teatre Casal de l’Aliança.
  • “Àbac” el 16 de maig al Teatre Casal Aliança.
  • “Amina” el 23 de maig al Teatre Monumental en dues sessions: 10.30 h i 12.30 h.
  • Concert Vermut, el 13 de juny a les 12h al Casal de la Gent Gran del Parc Central.
  • “Escolta’ns” el 16 de juny a les 20 h al Casal de l’Aliança.
  • “Espetec Final” el 19 de juny, a partir de les 18 h, a la plaça de Santa Maria.

La imatge, obra de la dissenyadora Regina Bonamusa, es basa en el traç, molt gestual, i en un personatge ambigu i fantasiós, reflex de la mateixa música, sense edat ni sexe, matèria viva, cambiant, fluctuant. Colors plans, molt llampants, bàsics, accentuen una imatge molt potent i visual.

L’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) compta en aquest curs 2019-2020 amb 1.750 alumnes dels que 1.425 són menors de 18 anys i 325 majors d’edat. Hi ha 42 professores i les seus són el Centre Cívic Pla d’en Boet, l’Escola Anxaneta, l’Escola Angeleta Ferrer i l’Escola Joan Corominas.

Noves aules per l’EMMM

En la presentació del cartell i la programació per celebrar el 10è aniversari de l’Escola Municipal de Música de Mataró, el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Mataró ha anunciat que el proper curs estrenaran un espai propi amb aules insonoritzades a la planta baixa i el 1r pis de la Nau Minguell, situada a la plaça Josep Moragues. Miquel Àngel Vadell assegura que l’Ajuntament ha fet un esforç important de 350.000€ per tirar endavant aquest projecte amb la voluntat de garantir el servei que ofereix l’escola municipal de música.

Una reivindicació que des de la creació de l’Escola sempre s’ha reclamat un espai on poder apendre música i tocar instruments. Fins ara la major part de l’activitat de l’EMMM s’ha fet en centres de primària i instituts, un cop acaben les classes. Tot i que aquests projectes es mantindran, el director de l’EMMM, Joan Fargas, assegura que el nou espai permetrà oferir classes en paral·lel amb adults o joves que s’estan preparant per estudis superiors i també ajudarà a visibilitzar l’escola i a trobar el seu espai a la ciutat.