Aquest mes les Declaracions Institucionals  han parlat conjuntament de la seguretat a la nostra ciutat. Un manifest de tots els partits polítics amb representació a l’Ajuntament, al qual s’ha convidat a sumar-s’hi a les associacions de veïns, reclama mesures efectives per combatre l’augment de delictes.  També s’ha parlat de les ajudes al lloguer amb el MIFO 2019 i restablir relacions amb la Casa Reial

Manifest conjunt dels grups municipals per a la seguretat a Mataró

L’alcalde, David Bote, ha llegit avui el manifest conjunt acompanyat de tots els portaveus dels grups municipals: PSC, i ERC-MES, Junts per Mataró, Ciutadans i En Comú Podem Mataró.

El manifest fusiona i resumeix dues declaracions institucionals que van ser aprovades ahir per unanimitat per la Junta de Portaveus. Les associacions veïnals de la ciutat han sigut convidades per l’Ajuntament i en el parlament han sigut convidades a que se sumin al text. Algunes associacions s’han sumat, però altres han postergat la seva decisió ja que han sigut informades feia 20 minuts i no havien parlat amb la junta.

Aquí podeu llegir el manifest: Manifest conjunt dels grups municipals per a la seguretat a Mataró

Manifest conjunt dels Grups Municipals

Però per arribar aquest consens no ha sigut fàcil. El grup municipal de Junts per Mataró va presentar una Declaració que varem publicar en la ràdio el 25 de febrer (aquí ho podeu llegir), en la qual demana una acció global i ambiciosa per prevenir i lluitar contra la criminalitat. Alhora el PSC i ERC-MES amb el suport d’En Comú Podem va presentar esmenes al text de Junts per Mataró.

Aquí podeu llegir les esmenes: Esmenes del PSC i ERC

Declaracions de Xesco Gomar (PSC)

Declaracions de Francesc Teixidó (ERC-MES)

A una setmana de la Junta de Portaveus Junts per Mataró van enviar una proposta que refonia les dos, que al final es el que han fet al manifest, segons ens informen des del partit mataroní. Des de Junts per Mataró van complementar el que creient era important si de veritat es vol lluitar contra aquesta nova delinqüència.

Aquí podeu llegir la proposta de Declaració Institucional conjunta: Proposta de Declaració conjunta

Declaracions d’Alfons Canela (JxM)

Mataró en contra de les denegacions d’ajuts al pagament de lloguer, MIFO 2019

La Junta de Portaveus, celebrada el dilluns 2 de març, va aprovar per unanimitat una Declaració institucional presentada pel grup municipal d’En Comú Podem en relació a les denegacions d’ajuts al pagament de lloguer, MIFO 2019.

Aquí podeu llegir la Declaració: Declaració Institucional per demanar a la Generalitat que rectifiqui respecte al MIFO 2019

Declaracions de Sarai Martínez (ECPM)

L’Ajuntament de Mataró aprova una Declaració institucional per restablir les relacions institucionals amb la Casa Reial

La Junta de Portaveus, celebrada el dilluns 2 de març, va aprovar una Declaració institucional presentada pel grup municipal de Ciutadans per al restabliment de les relacions institucionals entre la ciutat de Mataró i la Casa Reial espanyola. El text es va aprovar amb els vots favorables del PSC i Ciutadans, i els vots negatius d’En Comú Podem, ERC-MES i Junts X Mataró.

Aquí podeu llegir la Declaració: Declaració Institucional per restablir les relacions institucionals amb la Casa Reial

Declaracions de Cristina Sancho (Cs)