Febrer Cusachs organitza el primer premi Manuel Cusachs destinat a l’alumnat de Batxillerat que faci un treball de recerca sobre l’il·lustre escultor. L’Acte de Lliurament del Premi es farà el proper 4 de març a l’Escola Pia Santa Anna (edifici Plaça Santa Anna)

La coordinadora de Febrer Cusachs, organització de persones que volen fer difusió de la figura d’aquest escultor Mataroní, han organitzat el primer premi Manuel Cusachs. Aquest premi va destinat a l’alumnat de Batxillerat que faci un treball de recerca sobre l’il·lustre escultor.

Per tal de visualitzar aquest escultor mataroní, el Centre de Recursos Pedagògics de Mataró (CRP Mataró) del Departament d’Educació i el Moviment Educatiu del Maresme (MEM) s’han unit per acostar la seva obra a l’alumnat d’educació obligatòria.

El passat mes de novembre es va llençar unes propostes a tots els centres educatius de la ciutat. Una més destinada a potenciar la creativitat plàstica, que vam anomenar “L’Armari Blanc”, i una de més literària de creació de textos a partir de les obres que trobem a la nostra ciutat.

L’Armari Blanc sorgeix del record d’aquest moble que l’artista sempre va tenir a casa, l’havia fet el seu besavi i formava part del seu entorn familiar. Quan pensa en l’Armari Blanc pensa en els prestatges de la memòria. La memòria que guarda curosament els retrats de les persones estimades i admirades per ell.

Els centres que van respondre a la proposta de l’Armari Blanc van ser:

 • CEE Les Aigües
 • ESC Joan Coromines
 • ESC Montserrat Solà
 • IE Àngela Bransuela
 • INS Les Cinc Sénies
 • INS Puig i Cadafalch
 • CC Cor de Maria
 • CC Escola Pia Mataró

I a la proposta de la creació de textos literaris tan sols s’hi va sumar l’Institut Les Cinc Sénies.

Cada activitat volíem que tingués un espai de visualització. Per aquest motiu, per l’Armari Blanc vam demanar al NEM (Negoci i Empresa Mataró) la seva col·laboració. 16 comerços de la ciutat estan cedint els seus aparadors per tal que l’alumnat pugui exposar les seves creacions entre el 17 de febrer i l’1-4 de març:

 • ALEMANY
 • BO3
 • CAPGRÒS
 • CENTRE BROCK DE SALUT VISUAL
 • EL MÓN DELS SABORS
 • FRANCI
 • LA XARCUTERIA
 • LOLA PERRUQUERS
 • MOLDUMAT-ART
 • NOVO
 • PELL TOLRÀ
 • PONYS
 • SATERRA
 • SUPERMERCAT ECOLOGIC EL PI
 • TOKUT
 • VINYA ROSA

Podeu veure quins centres i algunes imatges dels aparadors en el mapa creat per l’ocasió: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?hl=es&mid=1qshD4wkAQVehXz-RDr86Wro66oWKVpmD&ll=41.538541128857005%2C2.4444073035812153&z=17

I per visualitzar els textos literaris creats, el CRP i el MEM han organitzat un acte de lliurament el proper dimecres 4 de març a l’Escola Pia Santa Anna. El lloc ha estat escollit perquè en el centre ha participat tot l’alumnat de primària i crèiem que havíem de donar, també, visualització a tanta feina feta per les 24 aules del centre que no podíem encabir en els aparadors de la ciutat. A més, coincideix que una de les filles de Manuel Cusachs és docent de l’esmentat centre educatiu.

L’acte serà inaugurat pel director del Servei Territorial al Maresme-Vallès Oriental del Departament d’Educació, el Sr. Pere Masó i per el Regidor d’Urbanisme, Educació i Formació Professional de l’Ajuntament de Mataró, el Sr. Miquel Àngel Vadell.