Mataró acull la primera parada de l’exposició de la Diputació ‘Qüestió de temps’ sobre el canvi climàtic. La mostra s’instal·larà divendres 28 a la plaça de Santa Anna i consta de tres activitats: un iglú transparent on es podrà fer un escape room fins diumenge 1 de març, un joc de cubs amb informació sobre el canvi climàtic que es podrà visitar a la Biblioteca Pompeu Fabra fins el 14 de març, i una visita guiada el dissabte 29 per diferents llocs de Mataró on l’Ajuntament fa actuacions de mitigació/adaptació a la nova realitat climàtica

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, l’alcalde de Mataró, David Bote, i el regidor de Transició Energètica, Sostenibilitat, Espai Públic i Serveis de Ciutat i diputat de Medi Ambient, Xesco Gomar, inauguraran divendres 28 de febrer a les 13 h a la plaça de Santa Anna l’exposició itinerant “Qüestió de temps”. La mostra, sobre els efectes del canvi climàtic, està organitzada per la Diputació de Barcelona.

L’exposició, que serà itinerant, vol apropar a la ciutadania els aspectes més rellevants del canvi climàtic i implicar-la, juntament amb les entitats, en les accions de mitigació i adaptació. A la vegada, pretén donar a conèixer el treball que tant la Diputació de Barcelona com els municipis fan en el marc del Pacte dels alcaldes i alcaldesses. La iniciativa consta de diferents activitats:

  • Iglú escape room. Des de divendres 28 (de 10 a 14 h i de 15 a 19 h) fins al diumenge 1 (de 10 a 14 h) hi haurà instal·lat a la plaça de Santa Anna un iglú transparent de 5 m de diàmetre a l’interior del qual es faran sessions d’escape-room, integrades per 5 proves d’habilitat i reflexió, que volen mostrar que la lluita contra el canvi climàtic és una qüestió de tothom. L’activitat dura uns 15 minuts, està dinamitzada per un educador i s’adreça especialment a estudiants de cicle superior d’educació primària i d’educació secundària. L’iglú està acompanyat per dos elements o tòtems d’informació, i per una taula on els més petits de la família poden dibuixar.
  • Joc dels cubs del canvi climàtic. Un segon element de la mostra és una estructura “puzle” de 5 x 5 cubs giratoris amb missatges, frases de personatges i bones pràctiques d’acció climàtica. Aquesta estructura es podrà veure també divendres a la plaça de Santa Anna, però després es traslladarà a la Biblioteca Pompeu Fabra, on es podrà visitar fins al 14 de març.
  • Els Ecopunts a Mataró i itinerari associat. La mostra permetrà donar a conèixer, a través de tòtems informatius, diferents accions que es fan a Mataró per adaptar el municipi al canvi climàtic i mitigar els seus efectes. Com a activitat associada s’ha creat Els Ecopunts de Mataró, un recorregut guiat pels llocs de la ciutat on s’estan duent a terme aquestes actuacions. Aquest recorregut s’ha programat per dissabte 29 de febrer, a les 17 h, amb sortida des de la Casa Capell-Parc Central (inscripció prèvia a casacapell@ajmataro.cat).

Presentació de l’Exposició

Imatges de l’Exposició

Al finalitza la presentació la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, l’alcalde de Mataró, David Bote i els portaveus dels grups municipals van anar a l’Ajuntament a que la presidenta de la Diputació de Barcelona firmés al llibre d’honor de Mataró.