Al 2019 s’han realitzat un 4,61% més de viatges que l’any anterior. La posada en marxa de noves targetes de transport de deu viatges que abarateixen el preu és un dels elements que han contribuït a augmentar l’ús del servei municipal

Mataró Bus va tancar l’exercici 2019 amb 5.494.897 viatges realitzats, que suposa un increment de 224.238 respecte al 2018 (un 4,61% més), la xifra més alta registrada des de la posada en marxa del servei municipal de transport urbà. Del total de viatges realitzats al 2019, 4.563.498 van ser de pagament.

Des de 2013 el servei registra increments superiors al 4% anual, tot i que coincidint amb els anys de major crisis econòmica es va produir una davallada de viatgers de pagament. La posada en marxa el passat mes de març de la T-Rosa i la T-10 no integrada, targetes de deu viatges que han permès reduir el preu del servei per als usuaris habituals, ha contribuït els darrers mesos en l’increment dels viatges.

D’altra banda, des de l’1 de gener l’Ajuntament ha introduït millores per adaptar Mataró Bus a les principals demandes i necessitats ciutadanes, recuperant serveis que per motius pressupostaris s’havien hagut de redimensionar en anys anteriors. En concret, s’ha augmentat la freqüència de les línies 1 i 2, amb autobusos cada 15 minuts; la línia 4 ha recuperat parades i torna a funcionar els caps de setmana i festius, i la línia 7 també té ara servei diari (recuperant diumenges i festius). Aquests canvis representen un increment del servei del 9,76% respecte a 2019.

El servei Mataró Bus està adjudicat a l’empresa Avanza Movilidad Urbana, S.L., que té prorrogada la concessió fins al 31 de desembre. El cost previst per incrementar els serveis al 2020 està pressupostat en 650.952,95 €, i per tant l’aportació total que farà l’Ajuntament a Mataró Bus serà de 3,88 milions respecte un pressupost global de 7,5 milions. Aquest any es crearan 7 nous llocs de treball a la plantilla per atendre la millora dels serveis amb una flota de 29 autobusos, 3 dels quals es renovaran amb la incorporació de nous vehicles híbrids.