La iniciativa, adreçada a centres de primària i secundària, és una activitat que s’emmarca dins del moviment Xnergic, una iniciativa impulsada des del TecnoCampus per fomentar les vocacions tecnològiques

El TecnoCampus acollirà el proper divendres 5 de març la sisena edició de la Install Party, una activitat que reuneix estudiants, centres educatius i empreses per posar en comú treballs i projectes tecnològics. Durant el matí tindrà lloc una fireta tecnològica on alumnes de diferents centres del Maresme mostraran treballs i experiències. Durant la tarda es farà l’exposició de treballs STEAM, on alumnes pre-universitaris exposaran els seus treballs de recerca de batxillerat, treballs tècnics de CFGM o CFGS i projectes de 4t d’ESO. Aquí es podran trobar treballs d’electrònica, control, domòtica, programació, videojocs, audiovisuals, realitat virtual, realitat augmentada i molt més. Un jurat format per professors de la Universitat valorarà i donarà premis als treballs guanyadors.

També a la tarda, els assistents podran participar en alguns dels tallers, gratuïts (amb inscripció prèvia) sobre programació de drons i videojocs, efectes especials, tèxtil intel·ligent o Instantdocs (audiovisual). Les taules rodones permetran als estudiants posar-se al dia de la mà d’experts, sobre temes com prototipatge ràpid i fabricació digital, disseny de jocs i gamificació, videojocs a l’aula o cultura digital.

També hi haurà una zona Marketplace amb demostració de drons i una exposició on empreses d’àmbits com la impressió 3D, els videojocs o la robòtica, entre d’altres, presentaran els últims productes o serveis que estan marcant tendència en el sector.

La Install Party és una activitat que s’emmarca dins del moviment Xnergic, una iniciativa impulsada des del TecnoCampus per fomentar les vocacions tecnològiques entre nois i noies, que tinguin interès per la tecnologia, o que potser encara no en tenen però volen veure què implica la tecnologia i què se’n pot arribar a fer. Les carreres Tecnològiques són actualment les que creen més ocupació (creixement del 6% d’ocupació el 2018)  i la demanda es tant alta que el darrer informe de l’observatori de treball de la Comissió Europea preveu que el 2020 hi hagi un dèficit de 900.000 enginyers a Europa.

Per a més informació i inscripcions: www.xnergic.org