La secció de Salut de l’Ajuntament de Mataró, en el marc dels programes d’intervenció adreçats a les famílies del Pla Municipal de Drogodependències, organitza dues sessions de prevenció de l’addicció a les pantalles que van adreçades a les famílies dels centres d’ensenyament de la ciutat. Les sessions informatives s’organitzen amb l’Unitat d’atenió al joc patològic i altres addiccions no tòxiques del Servei de Psiquiatria de l’Hospital de Mataró

Els instituts Alexandre Satorras i Josep Puig i Cadafalch han estat els centres seleccionats per acollir les dues sessions informatives per prevenir l’addicció a les pantalles. Les sessions tenen com a objectiu que les famílies coneguin l’estat actual de l’ús de les xarxes social, telèfons mòbils, videojocs i jocs d’atzar entre els adolescents, donar a conèixer les estratègies per prevenir un ús inadequat i saber detectar a temps un ús problemàtic.

Les sessions van a càrrec de les psicòlogues Sara Sòria i Cristina Martínez i són obertes a les famílies de tots els centres d’ensenyament de la ciutat. La sessió a l’Institut Alexandre Satorras es va celebrar el 10 de febrer i van assistir 64 persones. La sessió a l’Institut Josep Puig i Cadafalch se celebrarà el 18 de maig, a les 19 h.

Aquestes sessions s’emmarquen en els programes del Pla Municipal de Drogodependències que compten amb d’altres accions adreçades a les famílies d’adolescents i joves com són: ”Sessions informatives noves tendències de consum de drogues i “Tallers de prevenció adreçats a pares i mares d’adolescents” que es fan durant tot el curs a diferents a centres educatius i equipaments.