La Riera acollirà durant tot el dia activitats emmarcades en el Pla d’Impuls al Centre per reivindicar aquest espai per a les persones, una jornada festiva prevista per al dissabte 15 de febrer amb el lema “Omplim el Centre d’activitats per a tothom”

Aquest proper dissabte, 15 de febrer, La Riera acollirà activitats de dinamització per a tothom per tal de reivindicar aquest vial com a espai per a les persones. Amb el nom “Omplim el Centre d’activitats per a tothom”, aquesta jornada lúdica, organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de Negoci Empresa Mataró (NEM), és una de les mesures derivades de la implantació del Pla d’Impuls al Centre (PIC), que té per finalitat reactivar aquesta zona com a eix comercial i cultural, oferint un espai dinàmic i atractiu on passejar, comprar o prendre alguna cosa.

L’Ajuntament ja ha posat en marxa altres mesures contemplades al PIC i també al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Mataró per pacificar el Centre, com són les noves restriccions de trànsit a La Riera i els seus entorns -en període de transició fins a l’1 d’abril- i l’habilitació de les zones de distribució urbana de mercaderies (DUM) d’ús exclusiu per a vehicles de transport i repartiment.

La implantació del Pla d’Impuls al Centre (PIC) també comportarà diferents intervencions en l’espai urbà com canviar la situació de les terrasses existents, augmentar les zones de passeig i estada eliminant elements de senyalització, canviar l’orientació del mobiliari urbà o instal·lar jardineres, així com les reurbanitzacions dels carrers de Sant Josep i d’Argentona, l’obertura de la planta baixa de l’Ajuntament i la rehabilitació de la seva façana i el canvi d’un part del paviment de la plaça de Santa Anna i La Rambla.

Activitats per a tothom

Les activitats que s’han previst són:

  • Marxing band: a partir de les 11 h, recorregut musical per La Riera.
  • Concert Vermut amb CG & Apres Minuit: a partir de les 12 h. Els millors temes propis de tota la trajectòria de Cece Giannotti, acompanyats de versions molt personals de temes clàssics i contemporanis del pop, el rock i el blues. L’actuació tindrà lloc entre el carrer d’Argentona i la Muralla de la Presó.
  • La Riera Dansa: de 17.30 h a 19.30 h. Les escoles de dansa Alba Halay, +QBall, Aula de Teatre, Ari Dance, Heidi Consegal, Asrai Dansa, Ma Àngels Ramos, SSDanza y Eventos i Kinetic Dance School oferiran píndoles de dansa de diferents disciplines, accions de moviment i masterclass. Aquesta activitat tindrà lloc a tres espais de La Riera: carrer d’Argentona amb La Riera; La Riera, 71; i a La Riera amb el carrer de Barcelona, davant del Sant Sebastià.
  • Enamora’t del comerç: de 10 a 21 h. Els establiments associats a Negoci Empresa Mataró (NEM) de La Riera es decoraran amb originalitat i essència per al dia dels enamorats i conviden tothom a fer-se una fotografia als espais decorats i publicar-la a Instagram amb l’etiqueta #EnamoratComerçMataró per participar en un sorteig de 3 premis.