El passat dissabte 2 de Febrer, va tenir lloc el Congrés Comarcal del Maresme celebrat a la Fundació Iluro de Mataró. Josep Pena va rebre el suport majoritari per renovar la presidencia de la Federació Comarcal d’ERC al Maresme. Els mataroní Sergi Penedès com a conseller nacional i Anna Salicrú, membre de la permanent comarcal ocupant la secretaria de Grans Ciutats 

Durant el Congrés s’escollia d’una banda la nova presidència de la comarca junt amb l’equip de la permanent comarcal, i d’altra banda s’escollien també els consellers nacionals per part d’Esquerra Republicana al Maresme, essent aquest l’òrgan de màxima de direcció del partit.

La candidatura ‘Maresme Seguim’ com a renovació de l’òrgan de la comarca del Maresme, i capçalada per l’actual president de la Federació Comarcal d’ERC al Maresme, Josep Pena, va rebre el suport majoritari de la militància del partit. ‘Maresme Seguim’ ha resultat vencedora en un congrés on també s’havia presentat la candidatura ‘Un pas Endavant’, liderada per la premianenca Núria Espuny.

Josep Pena seguirà, després de només dos anys d’agafar el relleu a l’expresidenta i ara diputada Mònica Palacín, al capdavant del projecte comarcal amb un equip força renovat. La nova permanent ha presentat a la militància un projecte que busca consolidar la implantació d’ERC a la comarca en base a quatre eixos molt clars: ser un partit decisiu al Maresme, reforçar l’estructura i la cohesió, obrir-lo encara més empoderant la militància. Amb especial esment a Anna Salicrú, com presencia mataronina de la candidatura,, ocupant la secretaria de Grans Ciutats.

Durant el Congrés Comarcal també s’han renovat els noms que representaran la comarca al Consell Comarcal. De les set persones que s’han presentat, n’han resultat escollides tres, amb la regidora d’Arenys de Mar, Laia Martín, al capdavant. Martín compartirà responsabilitats amb el mataroní Sergi Penedès i l’alcalde de Sant Andreu de Llavaneres, Nani Mora. Les tres persones són àmpliament coneixedores de la comarca des de diferents òptiques que es complementen.